Transportul public din capitală inspiră. Bun sau rău, acesta apropie oamenii, la propriu și la figurat. Doar aici le poți vedea pe toate, de la certuri la îmbrățișări, de la amabilitate la agonie și bineînțeles, de la oameni pe care îi cunoști până la oameni care te irită. Pentru că nouă, celor din redacția Orașul Meu, ne place să observăm caractere, am decis să vă prezentăm 10 tipuri de oameni din transportul public.

  1. Vorbărețul – discuția cu el începe de faptul că acesta întreabă unde se află o Ambasadă, un Spital sau un Centru Comercial. După ce îi răspunzi vorbărețul începe să îți povestească pentru ce îi trebuie să meargă acolo. Asta în cel mai bun caz. Se mai întâmplă să se întâlnească doi vorbăreți. Dacă se cunosc,  toți cei din salon află istoriile familiilor lor, iar dacă nu, discuțiile se rezumă la cât de rău se trăiește în Moldova.

Employee-Transportation-Benefits

2. Vorbăreț la telefon – subtip al vorbărețului clasic, doar că acesta își spune necazul la telefon, așa ca să îl audă toți. Uneori acesta încearcă să îi explice celui de la celălalt capăt al firului că nu poate vorbi pentru că e gălăgie. Și o face foarte tare.

3. Omul-aromă – acest tip se împarte în câteva categorii: oameni cu miros de alcool și tutun, oameni cu miros de transpirație și oameni care consideră că trebuie să toarne pe ei 2 litri de parfum pentru a fi irezistibili.

4. Nemulțumitul – „Duceți cartofi?”; „V-am rugat să opriți aici!”; „Dați-vă mai încolo că este loc”; „Tineretul ista e needucat”; „Da și-ni dați rest așa lei vechi, dați-ni mai noi” – sunt doar câteva fraze care pot fi auzite de la acest tip de oameni.

Photo: publika.md
Photo: publika.md

5. Căscatul – „Stați oleacă”; „Oi, eu aici trebuia să cobor”, „Opriți vă rog aici! Iaca chiar aici. Unde ați oprit? eu acolo v-am rugat!”, spun deobicei căscații.

6. Omul-Analiză – te privește lung, de sus până jos.  Și dacă vede că ai observat asta schimbă privirea spre geam, după care din nou începe să te analizeze. Nu avem de unde să știm ce îi interesează, cert este că privirea lor deranjează.

s604x0_61417321

7. Grăbitul – este tipul de pasager care se uită la ceas fiecare două secunde. Acesta se transformă în nemulțumit la fiecare semafor, iar când ajunge la stația lui îi împinge pe toți ca să coboare primul.

8. Mâncăciosul – În geanta lui se găsesc de toate: pesmeți, kebab, nachos, pateuri cu carne de la piața centrală.  Și da! Acesta preferă să le manănce chiar în transport.

9. Fața de pe copertă – își aranjează mereu părul și se admiră prin camera frontală.

10.  Șoferi și taxatori – pot fi distinși după frazele „nu stați în ușă”, „treceți mai în fund”, „achitați taxa”, „transmitem pentru călătorie”. Au vedere ageră și memorie bună. Încercați să nu achitați câteva stații ca să vă convingeți!

*Topul este unul absolut subiectiv și conține doar părerea autorului. Acesta este creat pentru divertisment și se recomandă a fi privit atare. Nu avem scopul de a insulta pe cineva.

Comentarii

comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.