Anii de studenție sunt cei mai frumoși. Anume în perioada în care ne aflăm la facultate învățăm ce înseamnă viața independentă și cum să gestionăm banii. Totuși având un buget limitat, majoritatea studenților se ciocnesc de numeroase probleme.

unsw-english-skills-academic-success

Iată câteva idei cu ajutorul cărora veți reuși să economisiți bani în perioada studenției:

  1. Alege să stai în cămin: este cea mai distractivă şi ieftină variantă dintre cele pe care le ai la dispoziţie, privind cazarea. Condiţiile sunt acceptabile, aerul de studenţime se simte la orice pas şi nimic nu se compară cu o petrecere în sesiune! Vei aduna amintiri de neuitat şi vei lega prietenii pe vecie. Dacă nu reuşeşti să obţii un loc în cămin, atunci optează fie pentru cazarea în gazdă, fie pentru chiria într-un apartament, împărţită cu mai mulţi prieteni.
  2. Ai grijă unde mănânci: pachetul primit de acasă este cel mai valoros. Cel mai probabil, mama ta va avea grijă să îţi trimită mâncare pentru câteva zile. Dacă nu vrei să o supui la un asemenea efort, organizează seri de gătit cu colegii de apartament/cămin. Veţi cheltui mult mai puţini bani decât în mod normal, veţi petrece o seară frumoasă împreună şi poate veţi face un obicei din asta. Atunci când eşti la facultate, mergi la cantină pentru o masă caldă la amiază şi evită să arunci banii pe produse alimentare costisitoare și nesănătoate.
  3. Profită de beneficiile studenţeşti: mergi la Grădina Botanică, Grădina Zoologică, muzee şi teatre cu carnetul de student, vei primi reduceri în funcţie de instituţie. De asemenea, dacă ești la facultate, poți obține abonamente la jumătate de preț, pentru a circula cu transportul public. Nu uita că îți poți face și carduri de reducere pentru studenți.
  4. Împrumută cărțile pentru studii fie de la studenții mai mari, fie de la bibliotecă. O alternativă ar fi să le cauți în varianta online, să îți facă copii sau să le cumperi de la un anticariat.
  5. Profită de reduceri: urmărește ofertele mai multor magazine, compară prețurile și vezi care este raportul preț/calitate.

keep-calm-and-enjoy-student-life-3

Urmărind aceste instrucțiuni simple veți reuși să vă organizați bugetul mult mai eficient și totodată să aveți o studenție frumoasă.

Sursă: onlinestudent.ro

Comentarii

comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.