Te grăbești la serviciu și nu ai reușit să iai micul dejun? Dacă te prinde foamea, dar te grăbești undeva, patiseriile și brutăriile stradale sunt cel mai potrivit loc pentru a lua o cafea la pachet și pentru a gusta o coptură savuroasă. Redacția Orașul Meu recomandă 8 patiserii stradale unde puteți găsi delicii proaspăt scoase din cuptor.

MAmuca-1

„La Mămuca” găsiți croissante, covrigi și gogoși pentru orice gust. Rețeaua are filiale în sectoarele Centru, Buiucani, Rîșcani, iar de curând a fost deschisă o filială și în cartierul Telecentru. De menționat, patiseria de pe str. Pușkin se extinde și este închisă temporar.

Photo: facebook.com/covrigo/
Photo: facebook.com/covrigo/

Bulka este o brutărie care oferă o varietate largă de copturi georgiene. Aici poți găsi khachapuri – o turtă cu brânză suluguni; Achma – este un produs din aluat foietaj; kubdari – turtă cu carne de pui. Cireașa de pe tort o reprezintă frigăruiele de pui în aluat, gătit doar de Matsi Mikadze, brutar-șef de origine georgiană.

Photo: facebook.com/bulka.md/
Photo: facebook.com/bulka.md/

Granier pune la dispoziția clienților o gamă variată de croissante, plăcinte, sandwich-uri, covrigi și diverse prăjituri-foietaje. Există filiale în toate colțurile orașului. Câți dintre noi ar putea trece indiferenți pe lângă patiseria cu miros amețitor de croissante proaspete?!

Photo: facebook.com/Granier-1440422492883829
Photo: facebook.com/Granier-1440422492883829

Covrigo are în asortiment ștrudel vienez, muffins, crenvuști în aluat, croissante, covrigi, diverse tipuri de pateuri și plăcinte ș.a. Le puteți servi atât pe loc, cât și la pachet, în combinație cu ceai, cafea sau un compot rece. Există filiale în sectoarele Centru, Botanica și Rîșcani, dar și în orașul Bălți.

Photo: facebook.com/covrigo
Photo: facebook.com/covrigo

Pretzel a evoluat de la o simplă patiserie stradală  la formatul unei mini-cafenele cu denumirea Pretzel – Expres. Vizitatorii pot servi pe loc o cafea cu copturi delicioase proapăt scoase din cuptor: chifle, cornișoare, covrigi, urechiușe, rulade, gogoașe ș.a. La fel, brutăriile obișnuite Pretzel pot fi găsite în fiecare sector al capitalei.

Photo: facebook.com/gustopretzel
Photo: facebook.com/gustopretzel

Bon Appetit oferă o varietate mare de produse de patiserie: de la croissante și covrigi până la plăcinte și diverse prăjituri cu cremă. De menționat, compania coace la comandă diverse produse, de la pâine până la torte.

Photo: markiza.md
Photo: markiza.md

La Patiseria Cataleya găsiți covrigi, gogoși, croissante, muffins, foietaj cu diverse umpluturi, sandwich-uri ș.a. În oraș sunt două filiale, în sectoarele Botanica și Ciocana.

Photo: facebook.com/cataleya.md
Photo: facebook.com/cataleya.md

Rumenel este o brutărie mai nouă care se specializează în vânzarea covrigilor. O găsiți în sectorul Rîșcani.

Photo: facebook.com/Rumenel
Photo: facebook.com/Rumenel

Dacă mai știți vreo patiserie care merită să fie recomandată tuturor chișinăuenilor, nu ezitați să ne scrieți în comentarii.

Articol de Valeria Ciobanu

*Acest material nu prezintă caracter comercial. 

Comentarii

comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.