9 Din 10 Troleibuze noi asamblate la Chișinău au ieșit ieri pentru prima oară pe itinerariul lor.

Directorul General RTEC, Gheorghe Morgoci a declarat că 9 din cele 10 Troleibuze circulă deja prin Chișinău și altul, al zecelea se află la etapa de pregătire.

Pentru alte 5 Troleibuze a fost achitată tranșa și se așteaptă livrarea lor până la sfârșitul lunii Iulie. Ultimele 5 troleibuze încă trebuie să fie achitate. Acum în cadrul direcției se face un studiu pentru a determina pe care itinerarii să fie înlocuite autovehiculele vechi pe cele noi

troleibuz gingerkatya
sursa foto : @gingerkatya #orasulmeu

 

 

Primarul ales, Dorin Chirtoacă a declarat : „Pentru a nu provoca stoparea asamblării troleibuz, este necesar să respectăm programul de achitare, luând în cont că anul acesta am avut parte de o premieră și am inclus în plan 40 de troleibuze, dar, nu 20 ca în anul trecut”

Reamintim că procesul de înnoire a parcului de troleibuze a demarat câțiva ani în urmă și de atunci până acum mai mult de jumate din numărul total de unități de transport public au fost înlocuite cu cele noi. Recent, Primăria a actualizat modelul troleibuzelor astfel acum unele troleibuze vor merge pe baterii care pot merge o distanță de până la 50 de km.

Sursa

Comentarii

comentează

Written by Adrian Pleșca

Motivul din care am fondat proiectul Orașul Meu și orasulmeu.md e că îmi doresc un oraș de care m-aș mândri când le-aș povesti despre el prietenilor de peste hotare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.