Cu câteva zile în urmă, la Ambasada Republicii Azerbaidjan din Moldova a avut loc lansarea mărcilor poștale Republica Moldova – Republica Azerbaidjan. Tematica seriei comune de mărci este dedicată dansurilor populare moldovenești și azere.

Seria de mărci poştale „Dansuri populare” Emisiune comună  Republica Moldova – Republica Azerbaidjan va fi pusă în circulaţie în oficiul poştal MD-2012 Chişinău, aceasta reprezentând un proiect filatelic comun între  Î.S. “Poşta Moldovei” şi “Azermarka”.

media_144507621998586400

Seria este compusă din două mărci poştale şi este dedicată dansurilor populare caracteristice celor două ţări. Marca poştală cu valoarea nominală de 1,75 L ilustrează dansul popular moldovenesc „Moldoveneasca”, iar marca poştală cu valoarea nominală de 11 L reprezintă dansul popular azer „Yallî”. Emisiunea a fost realizată după machetele create de pictorii Oleg Cojocari şi Hasai Merzoev.
volontir77_noi_mdDe asemenea din ziua de 21 octombrie vor fi puse în circulație mărci cu portretul actorului Mihail Volontir. Ministerul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor a decis emiterea mărcii și a cărții poștale în memoria maestrului în semn de recunoștință și comemorare.

 

Comentarii

comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.