Pomul de Crăciun a fost instalat recent în PMAN. Echipa OrașulMeu prezintă o retrospectivă a evenimentelor care au precedat inaugurarea bradului. Autoritățile au decis că acesta trebuie să fie adus din Ucraina. Aici au apărut probleme. În noaptea dinspre 2 decembrie acesta ajuns la Chișinău. Marea surpriză a fost că era într-o stare foarte proastă, fiind fără crengi și ”chinuit”.

3

Bradul din acest an trebuia să fie cel mai înalt pe care l-a avut vreodată Chișinăul – 29 m. Acesta fapt nu a oprit feed-back-ul negativ al internauților, care nu au ezitat sa se întreagă în replici pe rețelele sociale.

După valul de reacții aparut, bradul a fost scos, iar  primarul interimar, Silvia Radu, a anunțat că va cumpăra unul din banii proprii și îl va dona municipalității.

Gestul ei a stârnit un nou val de comentarii, unele mai creative decât altele (stilul și ortografoia aparțin autorilor):

„Azi am înteles expresia: „iolki-palki””

„Înalt ca bradul. Am înțeles acum această axiomă”

„Trebuie de decorat cu crengi mai întâi, lung o fost drumul”

„Iată vine-un sol de pace, cu un brad în vârf de băț”

„Best joke of the day: „Silvia Bradu””

„Bradul a intrat în PMAN

Bradul a ieșit din PMAN”

Chiar și PMAN are sex, iar tu nu.”

Reacția Silviei Radu a fost previzibilă: ”Am dispus sa fie scos imediat bradul instalat în aceasta dimineața în PMAN, el a ajuns pur și simplu distrus. Urmează sa vedem mai târziu cum a fost posibil sa se întâmple asta și cei care au greșit sau au procedat asa în mod intenționat, sa suporte consecințele.”

S-a aflat că bradul care urma să fie schimbat în PMAN a fost indentificat de către angajații de la Spații Verzi înca la inceputul lunii noiembrie. Astfel, arborele ucrainesc a fost schimbat cu al nostru  – moldovenesc.

Acesta are 19 metri înălțime și  a crescut  de mai bine de 40 de ani pe teritoriul unei foste gradinițe din sectorul Botanica. S-a convenit ca acei 10000 lei, achitați de Silvia Radu pentru brad, vor fi donați oamenilor nevoiași.

”P.S.2 Dacă-l vedeți pe Valeriu Munteanu cu secera și ciocanul în jurul bradului, să-l trimiteți înapoi pe Facebook. ”, a scris primarul interimar, Silvia Radu, pe o rețea socială.

Raspunsul lui Valeriu Munteanu nu s-a lăsat așteptat:

Silvia Radu a încheiat povestea bradului cu un selfie în fața noului pom de Crăciun: „Trebuia să-mi primesc botezul de primar interimar, nu?”, a scris aceasta în descrierea pozei.

Luptă politică sau nu, cert este faptul că sărbătorile chișinăuenilor nu pot fi numite plictisitoare.

 

Comentarii

comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.