«Biblioteca Smart», lansată recent de Unite în incinta Universității de Stat, invită toți iubitorii de cărți să își suplinească lista de lecturi cu noi exemplare impresionante.

1           Foto : www.unite.md

Spațiul interactiv presupune cinci Bookstand-uri cu o listă de 500 de cărți împărțite pe categorii: acţiune şi aventură, pentru copii, literatură română, literatură clasică, literatură rusă, istorie, romane de dragoste, bibliografii, ale renumitor scriitori internaţionali dar şi autohtoni, în limba română, rusă, engleză, spaniolă, franceză, italiană şi germană. Unele exemplare sunt reprezentate chiar pe machetă, și pot fi accesate prin intermediul QR codului. Acestea pot fi descărcate pe smartphone sau tabletă, pentru a fi citite în mod off-line. 

 “Misiunea companiei Bestseller este de a perfecționa accesul la cunoștințe, iar prin acest parteneriat cu Unite, facem un pas important. Datorită Bibliotecii Smart, iubitorii de literatură pot descărca cu un smartphone cărțile dorite și să le citească atunci cînd călătoresc în transportul public, se află în rînd la bancă sau, pur și simplu, doresc să petreacă timpul în compania unei cărți”, a comentat Ion Bargan, Directorul librăriei Bestseller

12
Studenții au apreciat inovația la justa valoare, afirmând că spațiul este plăcut și util pentru socializare. Tinerii analizează listele de cărți, își expun părerea și fac schimb de recomandări.

„Salutăm orice iniţiativă când este vorba de a apropia studentul şi profesorul de carte. Doresc foarte mult ca să avem parte de carte calitativă şi de foarte mulţi cititori. Lectură plăcută!”, a declarat Constantin Marin, Președintele Consiliului Științific al Universității de Stat din Moldova.

123

Menționăm că «Biblioteca Smart» este lansată în prima etapă în scuarul Universităţii de Stat din Moldova, blocul central,  de pe strada Alexei Mateevici, 60. Proiectul este unicul de acest gen în Moldova, iar partenerul acestuia este librăria Besteseller.md.

Foto : www.unite.md

Comentarii

comentează

Written by Olea Zlatovcena

Olea Zlatovcena

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.