Asociația Obștească “Orașul Meu” -primul proiect de dezvoltare urbană complexă- vă aduce la cunoștință că în curând va avea loc conferința  de lansare a proiectului „Broderii de Chișinău“.

g

Proiectul “Orașul Meu” este primul proiect de dezvoltare urbană complexă. Scopul proiectului „Orașul Meu” este de a îmbunătăţi viziunea chişinăuienilor asupra municipiului Chișinău, de a promova locurile şi lucrurile frumoase din oraş, de a promova la nivel naţional şi internaţional capitala ca destinaţie turistică şi de a reabilita locurile date uitării din oraş.

În vederea realizării scopurilor noastre ne-am propus realizarea unui nou proiect cu denumirea „Broderii de Chișinău” , ce va presupune amenajarea fațadelor clădirilor cu valoare istorică si arhitecturală din Chisinău, dar care se află in ruine, prin broderii de scară largă. Acestea urmând a fi realizate pe plasă de metal si fir de parasută, în varianta originală a conceptului. Dar si prin amenajarea, prin vopsirea pereților fostei berării de pe teritoriul parcului Valea Morilor, cu ornamente tradiționale, ce va servi drept introducere a proiectului, pentru cetățenii Republicii Moldova.

Obiectivele proiectului ce urmează a fi lansat sunt:

  • îmbunătățirea aspectului Municipiului Chișinău
  • sensibilizarea cetățenilor Republicii Moldova, îndeosebi a celor ce locuiesc în Municipiul Chișinău.
  • acesta va reprezenta o metodă de a îmbunătăți aspectul clădirilor devastate din Chișinău, prin amplasarea unor broderii de scară largă pe fațadele acestora.
  • atragerea turiștilor, datorită design-ului atractiv și a amplasării corespunzătoare, în locurile dens populate.

i

Autor: Sanda Capcelea

Comentarii

comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.