Star Kebab se alătură campaniei italiene caffe sospeso (o cafea în așteptare), răspândită în întreaga lume. Este o mișcare a oamenilor generoși, care atunci când cumpără o cafea sau un ceai, mai plătesc una, în avans, pentru un necunoscut. Ea rămâne în grija localului până un alt oaspete solicită o cafea în așteptare.

Totul a început în orașul Napoli. Oamenii făceau acest gest pentru oamenii săraci sau oameni străzii care intrau și întrebau dacă este vreo cafea în așteptare cu scopul de a se încălzi un pic, atât fizic cât și spiritual. Inițial acțiunea era efectuată cu scopul de a ajuta persoanele nevoiașe, dar pe parcurs tradiția de caffe sospesso a evoluat în a aduce zâmbete pe fețele necunoscuților. Obiectivul acestui gest este să beneficieze toți oaspeții care au nevoie la moment de el, fie un student căruia i-au rămas în acel moment doar bani de transport, fie un trecător care a înghețat în gerul de afară.

debanat.ro

Această campanie inițial se lansează la Star Kebab de pe bd. Grigore Vieru, 5 și dacă gestul va prinde, se va răspândi în toată rețeaua. Zilnic se vor plasa de dimineață 5 cafele în așteptare și oricine dorește să ofere un zâmbet unui necunoscut le poate multiplica, cumpărând o cafea sau un ceai la doar 7 lei. #cafeainasteptare este de asemenea și un stimul pentru socializare, întrucât adesea cafelei îi este asociat un mesaj sau o urare.

Cum crezi, va avea succes această inițiativă? Ai participa personal în această cauză frumoasă cumpărând măcar o cafea în așteptare lunar?

 

foto reprezentativă

Comentarii

comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.