Mulți dintre chișinăuieni probabil țin minte cafeneaua din centrul orașului- Fulgușor. Aceasta se afla la intersecția străzilor Veronica Micle și Mihai Eminescu (fostele Фотнанный Переулок și Комсомольская). Era greu să treci pe alături fără să o observi din cauza terasei neobișnuite, atrăgătoare prin originalitatea sa. Umbrelele din papură, cât și gardul împletit din nuiele crea o atmosferă rustică, numai bună pentru a savura. Astfel, așezat afară la una din mescioarele rotunzi, aveai impresia că te afli undeva la țară, la o cârciumă. Grație prezenței stufului, studenții care fugeau de la perechile obositoare au poreclit cafeneaua Fulgușor- камыши.

fulgusor1978 год

fulgusorr

Părinții își desfătau aici copiii cu dulciuri cum ar fi cocktailul de lapte, biscuiții, prăjiturile, înghețată, compotul și multe alte gustoșenii. Pe lângă aceasta, Fulgușor servea și pe post de cantină. Puteai consuma brânză dulce cu smântână, chefir, felul 1 și 2, suc de tomate, chiar și băuturi alcoolice cum ar fi bere sau divin.

Cafeneaua a avut norocul să nimerească în unul dintre cadrele filmului „А потом пошёл дождь”, produs în 1978. Aici se observă clar exteriorul acesteia.

De asemenea, Fulgușor a mai fost și platou de filmare. Mai jos puteți viziona 2 fragmente din filmul „Подсудимый”, filmate chiar în interiorul localului în 1985.

Pe voi ce amintiri vă leagă de cafeneaua Fulgușor?

Comentarii

comentează

1 comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.