Mulți dintre chișinăuieni probabil țin minte cafeneaua din centrul orașului- Fulgușor. Aceasta se afla la intersecția străzilor Veronica Micle și Mihai Eminescu (fostele Фотнанный Переулок și Комсомольская). Era greu să treci pe alături fără să o observi din cauza terasei neobișnuite, atrăgătoare prin originalitatea sa. Umbrelele din papură, cât și gardul împletit din nuiele crea o atmosferă rustică, numai bună pentru a savura. Astfel, așezat afară la una din mescioarele rotunzi, aveai impresia că te afli undeva la țară, la o cârciumă. Grație prezenței stufului, studenții care fugeau de la perechile obositoare au poreclit cafeneaua Fulgușor- камыши.

fulgusor1978 год

fulgusorr

Părinții își desfătau aici copiii cu dulciuri cum ar fi cocktail de lapte, biscuiți, prăjituri, înghețată, compot. Însă pe lângă aceasta, Fulgușor servea și pe post de cantină. Puteai consuma brânză dulce cu smântână, chefir, felul 1 și 2, suc de tomate, chiar și băuturi alcoolice cum ar fi bere sau coniac.

Cafeneaua a avut norocul să nimerească într-un cadru al filmului „А потом пошёл дождь” din 1978, în care se observă clar exteriorul acestuia.

De asemenea, mai jos puteți găsi 2 extrase din filmul „Подсудимый”, filmate chiar în interiorul localului în 1985.

Comentarii

comentează

1 comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.