Pe data de 27 mai 2016 a fost inaugurat primul delfinariu din Moldova. Cu această ocazie, zeci de protestatari s-au adunat în fața Manejului de Atletică Ușoară din capitală, unde au protestat împotriva deschiderii acestuia și au scandat ”Casa lor e marea” și ”Ei nu sunt clovni”.

Deschiderea delfinariului din capitală a iscat nemulțumiri evidente din partea locuitorilor orașului. Argumentele manifestanților la protest au fost bazate pe faptul că delfinii urmează a fi ținuți în condiții necorespunzătoare, care le-ar putea afecta sănătatea, deoarece pentru supraviețuire ei au nevoie de apă de mare, nu de apă tratată cu substanțe chimice.

La protest și-a făcut apariția și primarul capitalei Dorin Chirtoacă: „Delfnii au apărut acum pe neprins de veste la Chișinău, nimeni nu a știut, nici eu nu am știut că urmează să se inaugureze, dar noi avem Grădina Zoologică și faptul că la noi se deschid activități pentru copii este un lucru bun, părerea mea. Iar faptul că avem noi activități economice este foarte bine pentru Chișinău” a declarat edilul capitalei pentru realitatea.md.

Comentarii

comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.