Republica Moldova va găzdui în premieră, în perioada 21-23 noiembrie 2017,  în incinta Tewkill. Exercițiul regional pentru echipele de răspuns la incidente de securitate cibernetică din țările din Europa și CSI „Cyber Drill ALERT”. Evenimentul este desfășurat la inițiativa Ministerului Economiei și Infrastructurii, transmite CURENTUL.

Alert

Scopul exercițiului „Cyber Drill ALERT” este de а îmbunătăți capacitățile de comunicare și de răspuns la incidentele cibernetice, precum și va oferi participanților posibilitatea de а învăța din bunele practici ale experților internaționali – reprezentanți ai echipelor CSIRT din Luxemburg, Romania, Ucraina, CERT-UE, reprezentanți ai comunității TF-CSIRT (Grupul de lucru privind echipele de răspuns la incidentele de securitate ale calculatorului), Forumul de reacție la incidente și echipele de securitate (FIRST), Теаm Суmru Research NFP, inclusiv companii multinaționale precum IBM, Microsoft, Orange Moldova și multe altele.

Participarea la exercițiu este gratuită. Înregistrarea este obligatorie și se face la adresa de email pr@cts.md.

Prima zi a evenimentului va fi dedicată prezentărilor și discuțiilor publice pe tema recentelor evoluții și amenințări din spațiul cibernetic.

Zilele de 22 și 23 noiembrie sunt destinate în exclusivitate exercițiilor practice, prin simularea unor scenarii de atacuri cibernetice, în formatul Cyber Drill ALERT.

info și foto: curentul.md

Comentarii

comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.