Memoria eroilor români, care și-au dat viața pentru patrie, trebuie veșnic păstrată. Cu acest gând, mai multe organizații obștești au hotărât să dea startul unei campanii de salubrizare și restaurare a Cimitirului Eroilor Români amplasat pe strada Decebal 17 din Chișinău.

Inițiativa aparține Asociației Obștești „UNIREA – ODIP”, iar la acțiune vor participa organizațiile AVR Tiras – Tighina, „Credință Patriei”, „Congresul Profesorilor” și Comitetul pentru salvarea Complexului Memorial „Cimitirul Eroilor”. Acțiunea de salubrizare va începe astăzi, 20 mai, la ora 14:30 și  va fi prezent vicepretorul sectorului Botanica. În cadrul evenimentului, participanții vor cere numirea scuarului din fața Complexului Memorial în „Scuarul Eroilor”.

„Actualmente, rămășițele Cimitirului Eroilor Români, înghesuit doar pe un spațiu de câțiva ari, apare ca o priveliște tristă. Monumentul e împânzit de mizerie: sticle goale, hârtii și mormane de gunoi. Eroii noștri merită mai mult. Merită să fie cinstiți la adevărata valoare. Este de datoria noastră să reabilităm acest cimitir”, a declarat Vlad Bilețchi, președintele Asociației „UNIREA – ODIP” pentru libertv.md.

Asociația „UNIREA – ODIP” este o organizație apolitică, non-profit, care are scopul de a educa o generație de tineri activi, prin promovarea valorilor naționale  și a culturii românești.

Comentarii

comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.