La 19 mai, în cadrul Consiliului Municipal Chișinău a fost votată în unanimitate acțiunea de privatizare a terenului din strada Vasile Lupu, în vecinătatea parcului „Valea Morilor” pentru construirea unui complex sportiv de tenis de către Asociația Obștească Tenis Club „PROFI-SPORT”.

Reamintim că în anul 2003, terenul respectiv a fost atribuit A.O. Tenis Club „PROFI-SPORT”, iar pe parcursul anilor, Primăria municipiului Chișinău a emis certificat de urbanism și autorizație de construire a complexului sportiv. Acesta însă nu a fost edificat sub pretextul că agentul economic ar fi fost implicat în mai multe litigii legate de relațiile funciare asupra terenului.

După ce în anul 2013 a decis prelungirea termenului de arendare a terenului, Primăria a autorizat construirea obiectivului. Autoritățile publice locale au sesizat Inspecția de Stat în Construcții pentru supravegherea asupra parcursului corect al lucrărilor în concordanță cu proiectul aprobat de Primărie.

Potrivit Ministerului Justiției, scopul construcției este de a promova tenisul, organizara şi desfăşurara competiţii între copii, adolescenţi, studenţi, profesori, veterani şi alte categorii de populaţie.

„Chiar dacă proiectul prevede acordarea unui teritoriu aferent obiectivului privat, în realitate acolo nu există nicio construcție, dar sunt blocuri de beton, amplasate ca să creeze impresia unui fundament. Venim cu inițiativa de reexaminare a acestui subiect în ședința imediat următoare”, a declarat Oazu Nantoi.

Astfel, în cadrul ședinței Consiliului Municipal Chișinău a fost votat subiectul „Privatizarea terenului aferent obiectivelor private ale Asociaţiei Obştești Tenis Club „PROFI-SPORT” din strada Vasile Lupu.

„După votul dat, care îl consider unul responsabil pentru această decizie, am fost acuzat de hoţie, scheme, etc. Eu am speranţa ca Asociaţia va construi anume acest Complex Sportiv conform căruia au  fost investite 1,5 milioane de lei pentru documentaţia de proiect. Dacă la mijloc este ceva dubios, eu sunt gata să-mi depun mandatul de consilier. Eu doresc doar binele pentru acest oraş, avem nevoie de un urbanism durabil, de un oraş planificat, iar în centrul atenţiei fiecărui consilier trebuie sa fie locuitorii oraşului şi doar problemele din urbă”, a afirmat Ion Ștefăniță.

Surse: chisinau.md, deschide.md, facebook.com/stefanita.demoldavie

Comentarii

comentează

1 comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.