Pe data de 7 decembrie, ora 19:00 , în incinta Sălii cu Orgă, va avea loc un concert original. Trei tineri, fondatorii „Moldo Crescendo Trio” vor încânta publicul cu interpretările faimoaselor piese ale lui W.A.Mozart și S.Rachmaninoff.

Membrii trioului sunt Dan-Iulian Druțac (vioară), Constantin Borodin (violoncel) și Marcel Lazăr (pian).  Dan-Iulian Druțac este student la Guildhall School of Music and Drama la Londra. Constantin Borodin este student la Universitatea de Muzică din București, iar acum este bursier Erasmus la conservatorul din Ghent, Belgia. Marcel Lazăr a absolvit în acest an Academia de Muzică din Cluj-Napoca. Este si el bursier Erasmus la Salzburg, Austria. Aceşti trei basarabeni, revin în capitală pentru a cuceri încă o dată publicul în cadrul unui concert.

Proiectul Moldo Crescendo a luat naștere în 2015, fiind precedat de concerte în 2013 și 2014. Scopul general al acestui proiect este de a promova valorile culturale mondiale la noi acasă.

Tinerii sunt membri ai proiectului Moldo Crescendo. Ei au format un Trio pentru a participa la concursul-festival ”M ist fur Mozart” din Cluj-Napoca. Înainte de concurs, vor cânta la Chișinău și București.

„Urmează să participăm la concursul Mozart din Cluj-Napoca cu o parte din acest program, iar fiindcă facem repetițiile la Chișinău, am decis să cântăm și publicului de la noi, apoi a apărut o oportunitate să cântăm și la București, iar acum am ajuns la un mic turneu”, zice Constantin, ne comunică Agora.

„Achită cât consideri, la sfârșit – inspirați de Amanda Palmer, ne întrebăm cum putem oferi ocazia ca publicul nostru să plătească pentru muzică și nu cum îi facem să plătească. Dorim să vă lăsăm pe voi să decideți cât costă biletul la concert.”, zic tinerii.

„Deseori se întâmplă să am idei pe care le cred nebune, iar apoi le văd realizate și prind curaj” – ne zice Marcel, ”în 2014 am dat un recital de pian într-o parcare suberană în același fel, anul acesta citind cartea ”Arta de a cere” a Amandei Palmer am descoperit că practic toată cariera ei de cântăreață rock, Amanda își încărca piesele ei pe blog, de unde puteai să le descarci gratuit, iar mai jos era un link unde puteai dona. Ea scrie că unii nu donau, alții câte 1, 5 dolari, iar alții câte 25 și mai mult. M-am gândit că ar fi bine să încercăm și la noi, sunt foarte curios cum o să reacționeze oamenii la acest format de concert, în care tu singur stabilești prețul concertului, după ce îl vezi, și donezi pe cât ți-a plăcut de mult”, au recunoscut organizatorii.

Puteţi urmări pagina lor de facebook sau evenimentul, pentru mai multe detalii şi actualizări.

Comentarii

comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.