Despre aceasta a anunțat recent consilierul municipal Ion Ceban. Acesta precizează că în urma mai multor dezbateri publice, dar și a ședințelor comisiilor speciale create de Consiliul Municipal Chișinău,  s-a ajuns la un compromis care a conciliat toate părțile participante.

Compromisul nu este pe departe cea mai avantajoasă formă de soluționare a unui conflict. Dar, în condițiile în care terenul este privat (acolo unde este în arendă poate interveni CMC), sunt opinii pro și contra (de numărul miilor de ambele părți), au fost organizate dezbateri publice la subiect, constituită comisia de conciliere, care s-a convocat de mai multe ori”, a scris Ceban într-o postare pe pagina sa pe rețele de socializare.

PL._1

Astfel, potrivit lui Ceban, s-a ajuns la o formă de parteneriat public-privat. Iar cel mai important, menționează funcționarul public, este faptul că acesta este transparent și participativ, fapt care se întâmplă pentru prima dată în Chișinău.

În aceste condiții, investitorul care urmează să contruiască în șantierul de pe strada Miron Constin, 9 intersectat cu bd. Moscovei, a promis să amenajeze o zonă de agrement cu 3 compartimente: zonă de agrement pentru copii cu instalții de tobogane, leagăne și altele, zonă de odihnă pentru maturi cu bănci și elemente de fitness, zona pentru jocuri de masă (tenis de masă, șah etc.) și un foișor.

PL._5

Investitorul a promis să dea în exploatare zona de agrement până la data de 01 iunie 2016.

De asemenea, agentul economic s-a obligat să construiască un grup sanitar de uz public (closete) pe teritoriul Scuarului de pe str. Miron Costin, precum și să organizeze iluminarea nocturnă a zonei de odihnă și agrement.

Pl._2

De menționat că anterior consilierii au depistat că pe strada Miron Costin, 9, urma să fie construit un bloc multietajat, care depășea înălțimea de 50 de metri, în timp ce acolo este permisă construcția edificiilor de până la 25 de metri, iar beneficiarii nu aveau actele în regulă. Astfel, în zonă au demarat mai multe acțiuni de proteste din partea locatarilor împreună cu adepții Partidului Socialist împotriva construcției ilegale. Ulterior, Consiliul Municipal Chișinău a suspendat lucrările de construcție de la această adresă până la soluționarea problemelor documentelor.

pc: schițe grafice a teritoriului stipulat în articol

Comentarii

comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.