Primul centru național dedicat industriilor creative, „Creative Hub”, urmează să-și deschidă porțile la sfârșitul anului viitor în incinta Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice. Acesta va oferi spațiu pentru coworking liberilor profesioniști, organizațiilor și întreprinderilor din domeniu. Investiția se ridică la 12 milioane de lei.

7-2-1-1280x720

„Creative Hub” își propune să devină un motor al inovației, care contribuie la dezvoltarea antreprenoriatului creativ și stimulează schimbul de know-how și de idei. Centrul național dedicat industriilor creative va avea o suprafață de 400 metri pătrați și va funcționa ca o platformă de învățare alternativă, având capacitatea de a pregăti minim 1.000 de persoane pe an, oferind totodată asistență pentru companiile din domeniu.

852fin2-1280x720

Mai mult, centrul va pune la dispoziție:

• spaţiu de coworking pentru tinerii creativi, cinci birouri, spațiu pentru evenimente (workshopuri, conferințe și masterclass-uri etc.), sală de ședințe, bibliotecă;
• servicii creative de grafică, de produse audio și video, de design interior, de arhitectură, de animație, de creare a jocurilor online etc.;
• educație alternativă, care presupune participarea la diferite programe de accelerație, la cursuri specializate, la programe de mentorat etc.

Pentru construirea acestuia a fost semnat un Memorandum de Înțelegere între Proiectul de Competitivitate din Moldova, finanțat de Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și Guvernul Suediei, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, Academia de Muzică Teatru și Arte Plastice (AMTAP) și Asociația Companiilor Creative din Moldova (COR).

sursa text și foto: tv8.md

Comentarii

comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.