Proiectul urban „Chişinau is Me” a bucurat chișinăuienii cu un nou obiect de artă – un Cub Rubik de dimensiuni extraordinare.

De această dată, artiştii au pictat conducta de ventilare din curtea spitalului pentru copii de pe strada București. Un cub mare de culoarea gri, sumbru, îi aducea ambianţei un iz trist. Grupul de iniţiativă a decis să-l transforme într-o pată de culoare, preschimbând totalmente aleea prin care se plimbă copii din spital.

Artiştii sunt siguri că acest obiect de artă va capta atenţia trecătorilor și va aduce zâmbetul pe buzele micilor pacienţi.

Ca și deobicei, tinerii de la Chişinău is Me au facut un scurt video cu procesul de remodelare a Cubului.

Menționăm că proiectul de artă Chișinău Is ME – reprezintă rezultatul muncii creative a companiei Simpals. A fost lansat în ziua fondării municipiului – 14 octombrie, anul 2014. Scopul tinerilor constă în a face capitala Moldovei plină de viaţă, colorată şi surprinzătoare.

„Pentru majoritatea Chişinăul – este oraşul, căruia i se asociază amintiri călduroase, e casa, unde s-au născut, unde locuieşte familia lor, prietenii. Pentru majoritatea Chişinăul – sunt oamenii. Sunt cei care zilnic se plimbă pe cărăruşele sale, se grăbesc în grijile lor, seara aprind luminile în ferestrele caselor sale. Oraşul – sunt cetăţenii. Anume cetăţenii fac oraşul aşa, cum este el.” , ne zic organizatorii.

Un alt proiect al tinerilor de la Chişinău is me

Cu ajutorul obiectelor de artă, Chişinău Is Me încearcă să confere străzilor din Chișinău un caracter mai jucăuş şi mai vesel. Autorii susţin că orice obiect urban plictisitor şi greu de definit al oraşului poate fi renovat, utilizând imaginaţia şi culorile. Şi reieşind din comentarii, acest lucru le reuşeşte destul de bine.

Pentru mai multă informaţie despre proiect, puteţi accesa site-ul lor oficial : chisinau.me

Comentarii

comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.