Troleibuzele fără fir, chiar dacă au fost asamblate și testate la Chișinău sunt nefuncționale pe motiv că au nevoie de certificare din Belarus pentru a ieși pe linie. Declarația a fost făcută de către șeful RTEC Gheorghe Morgoci în cadrul ședinței operative de la Primărie.

Potrivit realitatea.md, în scurt timp o unitate de troleibuz va fi transportată la Minsk pentru a fi testată. Primarul capitalei, Dorin Chirtoacă s-a arătat indignat de această situație: ”Vă dați seama la ce-am ajuns? Am asamblat troleibuz fără fir și nu-i putem obține certificat. Avem un produs cu care nu avem ce face în Moldova. Țara noastră nu-i gata să primească asemenea unități de transport” a declarat acesta.

De asemenea, edilul capitalei e de părere că expedierea unui troleibuz în afara țării pentru certificare este un eveniment nemaiîntâlnit în țară: ”Asta este o premieră absolută pentru Republica Moldova, când un troleibuz din Moldova pleacă undeva peste hotare, la certificare, din istoria dintotdeauna a țării, nu numai din ultimii 25 de ani” a precizat acesta.

Amintim că asamblarea troleibuzelor fără fir este cea mai mare realizare în domeniul transportul din anul 2016 și că au fost asamblate 6 troleibuze de acest tip, care vor face legătura dintre sectoarele capitalei și suburbii.

Comentarii

comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.