În mod tradiţional, pe 31 decembrie primarul general, Dorin Chirtoacă, prezintă societăţii bilanţul anului. În cadrul şedinţei de astăzi, edilul a precizat că anul 2015 a fost un an stabil pentru municipiul Chişinău.

Astfel, șapte cele mai valoroase şi vizibile realizări din acest an sunt:

1. Asamblarea a încă 20 de troleibuze.

2. Crearea a circa 5.000 de locuri de parcare, cel mai mare număr de locuri de parcare create într-un singur an.

3. Iluminarea stradală pe porțiunea Aeroportul Chișinău-Sângera, un proiect nou la standarde europene.

4. Reconstrucția Teatrului municipal ”Satiricus Ion Luca Caragiale”, cel mai bine dotat și amenajat teatru din Republica Moldova.

5. Construcția unui apeduct magistral pentru comuna Trușeni și alocarea a circa 100 de milioane de lei în investițiile din suburbii.

6. Crearea a circa 6.500 de locuri pentru copii în grădinițe, ca urmare a redeschiderii  a 30 de grupe noi de copii și repararea capitală a trei grădinițe.

7. Finalizarea mansardei arse de pe strada Independenței.

Alte proiecte enumerate de primar ar mai fi: redeschiderea Bibliotecii ”Târgoviște” și reparația capitală; reparația blocului chirurgical de la Spitalul ”Sfânta Treime”; redeschiderea Centrului pentru copiii aflați în situații de risc; finalizarea lucrărilor de construcție a Stației de Salvare din Parcul ”La Izvor”; reabilitarea a 206 blocuri în cadrul Programului ”Moreeff”; modernizarea lifturilor; continuarea implementării modelului de ”bufet suedez”; reparația integrală și asfaltarea străzii Iazului din sectorul Râșcani şi alte proiecte.

Dorin Chirtoacă speră că noul an va fi mai bun, în ciuda tuturor piedicilor din partea autorităţilor centrale şi opoziţiei din Primărie.

Comentarii

comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.