La doi ani de la tragedie, sentințele în privința inculpaților din dosarul „La Soacră” au devenit executorii. Astfel, angajata Direcţiei Municipale Comerţ, Ludmila Boşcălean și angajatul Centrului municipal de Sănătate Publică, Vasile Toma, au fost condamnați la câte șase ani și șase luni de închisoarea cu privarea dreptului de a ocupa anumite funcții timp de 11 ani.  În același timp,  funcţionarul responsabil din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Sergiu Popel, a fost trimis după gratii pentru șapte ani. Magistrații CA Chișinău au menținut pedeapsa de șapte ani de închisoare pe numele administratorului cafanelei „La Soacră”, Andrei Iarîna, scrie Ziarul de Gardă.

Avocații inculpaților califică decizia magistraților drept una ilegală și spun că o vor contesta la Curtea Supremă de Justiție.

Pe 9 ianuarie 2016, din cauza exploatării ilegale a buteliilor de gaz, în localul „La soacra”, amplasat în Piața Centrală din Chișinău, s-a produs o explozie. Drept urmare, trei persoane au decedat la București, o persoană a decedat într-o instituție medicală din capitală și alte opt persoane au primit vătămări corporale medii.

Comentarii

comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.