La 14 ani după ce au fost furate în timpul unui jaf armat, tablourile, pictate de olandezul Vincent Van Gogh, ”View of the Sea at Scheveningen” (1882) şi ”Congregation Leaving the Reformed Church in Nuenen” (1884) au fost prezentate oficial într-un muzeu din Amsterdam. Cele două opere de artă au fost pictate în timpul unei perioade cruciale pentru dezvoltarea pictorului post-impresionist.

Imagini pentru View of the Sea at Scheveningen

S-au întors. Nu credeam că voi rosti aceste cuvinte„, a declarat directorul muzeului Van Gogh, Axel Rueger, la începutul ceremoniei unde au fost prezentate tablourile.

Picturile au fost găsite în centrul Italiei în septembrie 2016 în spatele unui perete fals dintr-o vilă, despre care procurorii au declarat că apariţine lui Raffaele Imperiale.

Tabloul ”View of the Sea at Scheveningen”, ce prezintă un vapor îndepărtându-se de ţărm sub un cer plin de nori, este deosebit de important pentru muzeul olandez întrucât reprezintă singura lucrare ce a fost realizată de Van Gogh în perioada studiilor sale din Haga.

”Congregation Leaving the Reformed Church in Nuenen” înfăţişează o biserică din provincia olandeză Brabant, unde tatăl pictorului era preot. După moartea acestuia,Van Gogh a adăugat în acea pictură personaje în ținute de doliu, pentru a-i aduce astfel un omagiu tatălui său.

Imagini pentru Congregation Leaving the Reformed Church in Nuenen

Tablourile au dispărut în 2002 după ce hoţii au urcat o scară pe acoperişul muzeului şi au intrat prin efracţie în clădire într-un jaf ce a durat doar 4 minute. Peisajul marin a suferit stricăciuni minore când a fost fost smuls din cadrul său. A fost un „miracol” că tablourile nu au suferit stricăciuni majore în cei 14 ani, a spus Rueger.

Comentarii

comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.