Se mai întâmplă minuni şi în Capitală. Ani la rând, pe strada Ion Creangă din sectorul Buiucani a dominat haosul provocat de comerţul ilegal.

Acum două săptămâni însă, lucrurile au luat o întorsătură neaşteptată – cei peste 100 de comercianţi s-au lăsat convinşi de poliţişti să-şi vândă marfa în piaţă. Odată cu ei, a dispărut şi mizeria pe care o lăsau în urma lor.

La începutul lunii august a fost schimbată conducerea sectorului de poliţie, responsabil de această zonă de la Buiucani. Odată cu această decizie a fost schimbat şi modul de abordare a problemei.

„Am aplicat o altă metodă decât acea de controale şi sancţiuni contravenţionale – metoda convingerii. Oamenii au înţeles fiindu-le prezentată în fiecare dimineaţă de către agenţii de poliţie că mizeria pe care o lasă în urma lor este o imagine foarte urâtă Chişinăului”, a spus şeful sectorul nr.3 Inspectoratul de Poliţie Buiucani, Nicolae Cornescu.

Strada este de nerecunoscut după ce vânzătorii şi-au strâns tejghelele din stradă.

Anterior, vânzătorii de ocazie achitau zilnic taxele pentru un loc în piaţă, însă ieşeau cu lăzile în drum să-şi vândă marfa, deoarece, spun ei, aveau mai mulţi cumpărători. Totuşi, ei s-au convins că ordinea trebuie respectată.

Dacă pe strada Ion Creangă s-a lăsat liniştea, atunci zona din jurul Gării, rămâne împânzită de vechituri, care atârnă pe garduri şi prin copaci. Se pare că şi aici este nevoie de un nou sectorist pentru a stopa comerţul neautorizat.

Amenzile pentru comerţul ilicit ajung până la 700 de lei pentru persoanele fizice şi până la 21.000 de lei, pentru cele juridice.

 

 

sursa, foto

Comentarii

comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.