În perioada 21 noiembrie și 13 decembrie, la Chișinău are loc, în premieră expoziția de fotografii a câștigătorilor concursului internațional World Press Photo 2017.  Expoziția cuprinde 45 de fotografii din întreaga lume, în care sunt expuse cele mai importante evenimente ale anului.
World Press Photo este considerat cel mai prestigios premiu internațional în foto jurnalism. Acesta se desfășoară anual din 1955. În urma rezultatelor concursului, se întocmește o expoziție de fotografii câștigătoare, care apoi călătorește în mai mult de 40 de țări ale lumii. Fiecare expoziție World Press Photo reflectă cele mai importante evenimente din ultimul an: de la triumfurile sportive până la ciocnirile militare și schimbările sociale majore.

Fotografia principală a anului 2016 a fost a fotografului turc Burkhan Oslibiji: în care a prins ucigașul ambasadorului rus în Turcia, Andrei Karlov. Fotografia a fost făcută câteva secunde după moartea ambasadorului. Publicarea sa a provocat un nou val de dispute privind limitele etice ale muncii reporterilor.

Expoziția va avea loc până pe 13 decembrie, la etajul al patrulea al centrului comercial Jumbo. Organizatorii sunt Centrul de Jurnalism Independent cu sprijinul financiar al Ambasadei Poloneze în România.

Sursa: diez.md

_DSC0029

_DSC0024

_DSC0021

Comentarii

comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.