În secolul XXI oamenii sunt cu adevărat dependenți de viața virtuală. Deseori aceștia sunt într-atât de preocupați de gadget-urile electronice că nu observă cum le fuge de sub picioare viața reală!

05

Ajuns la această concluzie, artistul Julian Thomas a conceput Faraday Café- o cafenea absolut inedită prin ideea acesteia: un spațiu izolat de undele electromagnetice emise din exterior, pereții fiind făcuți dintr-un material ce nu permite penetrarea lor. Localul este numit în cinstea savantului Michael Faraday întrucât fizicianul englez a inventat în 1836 camera învelișul căreia ecranează toate tipurile de radiație, denumită Cușca lui Faraday.

faraday-cafe-984x500

22galle8

Astfel plimbându-vă prin Vancouver puteți să intrați aici pentru a vă cufunda în lumea creativității și ingeniozității, să vă degajați și să comunicați pe viu într-un spațiu unde wi-fi-ul nu persistă în aer.

No-WiFi-Zone-2

Implementarea unei astfel de idei ar fi fără preț la noi în oraș, întrucât oamenii nu încetează să-și țină fața în smartphone-urile care adesea substituie comunicarea reală cu oamenii. Acest fapt are un impact extrem de negativ, iar un astfel de spațiu de izolare a digitalului ar atrage atenția asupra problemei date. Ce părere aveți despre un astfel de experiment?

Comentarii

comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.