Miercuri, 28 septembrie 2016, în incinta Facultății Energetică și Inginerie Electrică a UTM, a fost inaugurat cel mai așteptat co-working din Moldova – iHub, scrie diez.md

Spațiul va reuni oameni, resurse, experiențe și conținutul potrivit pentru a susține ideile inovatoare și afacerile relevabile în domeniul IT, impulsionând astfel colaborarea și cultura, susținând dezvoltarea unor produse durabile de către antreprenorii IT.

Hub-ul deschis are o suprafață de 400 m.p. și va găzdui start-up-eri și liber profesioniști în domeniul IT. Rezidenții vor beneficia de o ambianță confortabilă – spații de lucru perfect adaptate tendințelor, necesităților și resurselor. Prin intermediul iHUB, ei vor avea posibilitatea să se conecteze la rețelele locale și internaționale de investitori, să întâlnească potențiali parteneri, să acceseze evenimente antreprenoriale, să profite de programe utile și de un transfer efectiv de know-how.

Primul co-working space din Moldova arată în felul următor:

ihub-la-utm_2-1030x580

ihub-la-utm_3-1030x580

ihub-la-utm_4-1030x580

Lansarea iHUB va fi urmată de competiția Seed Forum Moldova, în cadrul căreia cele mai promițătoare start-up-uri din țară vor concura pentru a obține dreptul de a accesa rețeaua globală Seed Forum.

La momentul deschiderii, o serie de start-up-uri de succes și-au rezervat deja locuri de muncă, precum: Retently, Vintage, Energy Solaris etc. Opțiunile de închiriere a unui spațiu pentru start-up-ers și tinerii freelanceri arată în felul următor:

14264150_849066445195241_3723322146624319014_n

iHUB este creat cu suportul Guvernului Regatului Norvegiei, în cadrul unui parteneriat public-privat între Universitatea Tehnică a Moldovei și Centrul de Excelență în domeniul TIC – TEKWILL, finanțat din surse USAID, având drept scop dezvoltarea comunității IT în Republica Moldova și susținerea ideilor și start-up-urilor.

 

Sursă foto: utm.md

Comentarii

comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.