Cu siguranță ați observat că arta stradală în Chișinău a căpătat amploare, fie e vorba de graffiti-uri moderne sau muraluri cu motive tradiționale. Noi am constat că cel mai activ „poluant artistic” al orașului este echipa creativă a proiectului Chișinău is ME. Și, deoarece aceștia au reușit deja să împânzească capitala cu operele sale, vă prezentăm mai jos 3 picturi pe care probabil încă nu le-ați văzut.
  1. Titlul de „Cel mai mic mural din Chișinău” îi revine acestui televizor multiculor, care nu depășește 10 cm în înălțime. Acesta se află în apropierea gheretei Kormushka din scuarul liceului Gheorghe Asachi de la intersecția străzilor Pușkin și 31 august. Miniatura este într-atât ce minusculă încât echipa Orașul Meu a observat-o de-abia acum, cu toate că ea a apărut cu câteva săptpmâni în urmă.
  2. Departe, la periferia oraşului Chişinău, am descoperit o boxă defectă a unei centrale
    telefonice. Cei de la Chișinău is ME însă au luat decizia umanimă de a-i da culoare și l-au transformat într-un robot. Astfel dacă faceți o plimbare pe la marginea orașului puteți da de un mecanic într-o salopetă albastră care străjuiește ușița de la boxa respectivă. Cu noul locatar al capitale vă puteți întâlni pe adresa Potîrnichii, 48/1.
  3. Cea mai proaspătă lucrare „scoasă din cuptorul” din Aventura Park de către pictorii proiectului este personajul folcloric Păcală– renumit pentru șotiile sale alături de Tândală, un alt erou din folclor, care în curând va apărea pe celălalt transformator. Autorii susțin că au de gând să populeze toate transformatoarele din parcul Valea Morilor cu eroii din poveștile folclorice moldovenești, imortalizând astfel tradițiile populare pe imaginea orașului.

    foto: Chișinău is ME

Comentarii

comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.