Grădinița nr 166 de pe strada Nicolae Costin 63/3, sectorul Buiucani, ajunsă într-o stare de degradare avansată are o șansă reală acum să fie reparată printr-un parteneriat public-privat, informează consilierul municipal Ilian Cașu pe pagina sa de facebook

Cândva, a fost o grădiniță extraordinară. Însă în ultimii 10-15 ani nu mai funcționează. Actualmente grădinița este într-o stare dezastruoasă, servind drept adăpost pentru narcomani și persoane fără adăpost” a declarat Ilian Cașu.

Localnicii sunt deranjați de faptul că grădinița este folosită drept casă pentru boschetari, însă cea mai mare temere a lor este faptul că aici ar putea fi construit un complex locativ multietajat.

Potrivit Direcției Educație Tineret și Sport, grădinița nr 166 este păzită de un paznic, care însă nu a putut fi găsit de către consilierul municipal.

Consilierul Municipal Ilian Cașu a declarat că participă împreună cu alți consilieri în comisia privind un parteneriat public-privat, unde un agent economic în schimbul chiriei unei școli pe care urmează să o renoveze va restaura și această grădiniță. ”Este un proiect benefic, unde atât Primăria cât și Consiliul Municipal Chișinău trebuie să mobilizeze starea școlilor și grădinițelor” a mai adăugat acesta.

Grădinița nr 166 se află în proprietatea municipiului Chișinău, iar în ultimii 26 de ani de la independență, în Chișinău s-au construit doar 2 școli din temelie: școala de la Sângera și școala-grădiniță de la Stăuceni.

Comentarii

comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.