Compania de construcții D&D a inaugurat zilele trecute prima parcare multietajată, amplasată pe strada N. Testemițeanu și care dispune de 800 de locuri de parcare. 

img_0422jpg

img_0451jpg

img_0455jpg

„Este o parcare construită conform celor mai noi tehnologii, cît de siguranţă, cît şi de eficienţă energetică. Parcarea este deja dotată cu supraveghere video. Locurile din această parcare vor fi la 50% reducere pentru toţi colaboratorii instituţiilor medicale. Am amplasat parcarea în locul dat,  anume pentru a descărca puţin arterele din zonă, care sunt supra încărcate. Sperăm că această parcare va fi un imbold pentru a fi construite și altele în zonele unde e multă aglomerație” a precizat directorul companiei de construcții Victor Stoianov, pentru tribuna.md. 

img_0482jpg

img_0492jpg

img_0526jpg

img_0498jpg

img_0479jpg

La eveniment a fost prezent și viceprimarul Nistor Grozavu, care a insistat asupra importanței acestei parcări în zona respectivă: „Acest loc este unul dintre cele mai aglomerate din tot mun. Chișinău. Un loc care are o semnificaţie deosebită, deoarece trebuie să asigure accesul la instituţiile medicale, dar şi loc de parcare pentru vizitatorii pacienţilor spitalelor din regiune, plus şi a locatarilor din preajmă. Această parcare împreună cu cea din faţa Aeroportului Internaţional Chişinău sunt cele mai mari. Aceasta trebuie să fie pentru Chişinău primul exemplu, prima rândunică care ne arată cum trebuie să le realizăm”.

img_0708

img_0455jpg

Invitații prezenți la inaugurare au subliniat importanța acestor edificii și au încurajat construcția altor parcări în zonele la fel de aglomerate ale Chișinăului. „Le dorim să nu se oprească la acest obiect. Asemenea parcări ar fi binevenite mai ales în zona istorică a mun. Chinău, unde nu putem prevedea altfel de clădiri şi nu putem proiecta clădiri subterane. Este evidente că trebuie să găsim terenuri pentru ele, dar sperăm că le vom găsi”, a precizat șeful-interimar al Primăriei, Sergiu Borozan.

img_0469jpg

img_0493jpg

Prețul pentru o oră de staționare în timpul zilei este de 5 lei, iar pe timp de noapte 30 lei ora. De asemenea pot fi procurate abonamente lunare în valoare de 1000 de lei.

 

Comentarii

comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.