Fuggerei este cel mai vechi complex de locuințe sociale existente în prezent. Acest cartier din Augsburg a fost construit în urmă cu aproape 500 de ani de Jakob Fugger, unul dintre cei mai influenţi bancheri ai vremii. Scopul său a fost să le ofere o casă celor care nu îşi permiteau acest lucru.

s560x316_Fuggerei1

Chiria impusă de el în 1520, echivalentul de astăzi a 88 de euro cenţi pe an, nu a fost niciodată modificată. Inițial au fost construite 52 case. Treptat zona s-a extins cu mai multe străzi, diferite pieți și o biserică.

fuggerei

Condițiile de trai ramîn aceleași ca 480 de ani în urmă: locuitorii trebuie să fii cetățeni a orașului Augusburg de cel puțin doi ani, să fie catolici, să nu își provoace singuri sărăcia și să se roage pentru cei care i-au ajutat. La fel ca în trecut, la ora 22.00 porțile cartierului se închid.

Fuggerei3

Complexul este încă locuit, fiind promovat drept cel mai vechi proiect de locuințe sociale din lume. De menționat că nu există cazare în comun. Fiecare familie are propriul apartament ce include o bucătărie, un salon, un dormitor și o cameră mică de rezervă. Toate locuințele au facilități moderne.

surse info si foto: agora.md , infotur.ro , one.ro , turism.ro

Comentarii

comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.