Începând cu 20 aprilie, Chişinău se transformă în capitala Regatului de Gheaţă. Zăpada s-a dovedit a fi atât prilej de bucurie, pentru cei care nu au reuşit să simtă iarna din plin, dar şi un mare dezastru pentru natură.

IMG_3545

Ninsoarea puternică a afectat toate liniile de troleibuz, iar automobilele întâlnesc mari dificultăţi din cauza ambuteiajelor şi drumurilor necurăţate. Acest fapt este un prilej de bucurie pentru taximetrişti, care ridică preţul unei călătorii în raza oraşului până la 300 de lei.

IMG_3550

Din cauza situaţiei dificile a transportului public, lucrătorii bugetari au posibilitatea să nu se prezinte la postul de muncă pe toată perioada ninsorilor abundente. Preşedintele ţării şi Primăria Municipiului Chişinău, îndeamnă toţi locuitorii să nu părăsească apartamentele, în măsura posibilităţilor.

IMG_3555

În magazine şi supermarketuri lipsesc alimentele necesare. Produsele de lactate şi cele de panificaţie sunt foarte întrebate, din cauza absenţei lor pe rafturile magazinelor. Rândurile la casele supermarketurilor au crescut considerabil, clienţii încearcând să se aprovizioneze cu cele necesare cât mai repede.

IMG_3588

De asemenea, sunt frecvente dispariţiile bruşte a electricităţii, în blocurile de locuit. Cablurile electrice sunt îngheţate, iar unele sunt rupte din cauza prăbuşirii copacilor. Aceeaşi problemă se întâlneşte şi la cablurile telefonice.

IMG_3513

Ruperea copacilor cauzează şi alte probleme, cum ar fi strivirea automobilelor, rănirea pietonilor şi stricarea acoperişelor. Au fost număraţi peste 3000 de pomi prăbuşiţi, pe străzile capitalei, începând cu ziua de ieri. Încă peste 1000 de copaci au căzut pe teritoriile instituţiilor de învăţământ. Orăşenii se mobilizează în grupuri, pentru a curăţa drumurile de resturile copacilor rupţi.

IMG_3567

IMG_3493

IMG_3495

IMG_3509

Înzăpezirea bruscă a adus o jertfă – un bărbat de 57 de ani a fost găsit mort. Identitatea bărbatului este cunoscută şi familia acestuia a fost anunţată. Deoarece expertiza medicala nu a descoperit semne de moarte forţată, se consideră cauza decesului – hipotermia.

IMG_3522

IMG_3526

IMG_3527

Centrul Meteorologic de Stat a declarat cod portocaliu de ninsoare. Temperaturile scăzute se vor menţine până pe data de 24 – 25 aprilie.

IMG_3560

IMG_3553

IMG_3551

 

IMG_3571

IMG_3584

 

 

FOTO : Silvica Lungu

Comentarii

comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.