Pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, nr 148, chiar în centrul capitalei, a fost implementat un nou concept farmaceutic pentru piața Republicii Moldova.

Inovația cu care vine ”Farmacia Familiei” pe piața autohtonă este menită să economisească timpul destinat căutării produselor și permite clienților să beneficieze de consultanță în domeniul farmaceutic și parafarmaceutic.

_dsc0307

„Această farmacie are pentru noi o semnificație dublă, deoarece în anul 2005 aici a fost deschisă prima farmacie a rețelei și astăzi, după renovare, devine a 160-a farmacie, a declarat în cadrul evenimentului de deschidere directorul rețelei „Farmacia Familiei”, Oleg Teterea.

Potrivit acestuia, aici a fost deschisă una din primele farmacii din municipiul Chișinău. Primele informații despre acest edificiu datează din anii 1830. Până în 1870, a activat ca seminar teologic. Patru ani mai târziu, clădirea a fost reconstruită și a devenit hotelul ”Suisse”. După război, clădirea a fost renovată, iar în arhivă apar primele informații cu referire la activitatea farmaceutică, care datează din 1948.

PC: monument.sit.md

Potrivit Cleopatrei Birdîghin, directorul filialei recent deschise, noul concept farmaceutic a fost inspirat din practicile europene: „În cadrul acestei farmacii este creat un „laborator al frumuseții”: va funcționa un centru de testare dermatologică și un spațiu special dedicat testării produselor cosmetice. La dispoziția consumatorilor vor sta doi specialiști care vor efectua testarea gratuit și vor recomanda produsele potrivite pentru fiecare.

_dsc0310

La capitolul optică, în cadrul noii farmacii, de asemenea, vom pune accent pe consultanță profesionistă și testare oftalmologică pentru clienți. Aici oferim o gamă largă de ochelari, dar și produse complementare la prețuri accesibile. Pe rafturi găsim și produse ale brandurilor cu renume pe piața internațională.

_dsc0295

_dsc0298

_dsc0296

Tot aici avem și un departament special creat produselor destinate copiilor.

_dsc0314

Nu în cele din urmă, vreau să menționez că vom organiza diverse degustații de produse precum ceaiuri, fructe uscate, produse necesare consumului zilnic pentru asigurarea volumului necesar de vitamine și minerale. Unul dintre scopurile noastre este de a contribui la crearea unei societăți sănătoase, prin prevenirea bolilor și oferirea informațiilor necesare în acest sens.

Și în această filială vom oferi serviciile gratuite de măsurare a tensiunii arteriale, a nivelului glicemiei în sânge, de măsurare a greutății.

_dsc0303

_dsc0299

Repartizarea produselor în cadrul farmaciei pe diverse departamente va ușura considerabil alegerea consumatorului și îi va oferi posibilitatea de a se informa cu privire la produsele procurate.

_dsc0305

Prezentă la inaugurare, Lucia Gudima, marketing manager al reprezentanței Berlin-Chemie/Menarici, a declarat că noul concept este unul absolut inedit și că ”Acesta este și un concept al farmaciei viitorului”.

La deschidere a mai fost prezent și șeful reprezentanței ”Abbot” în RM, Victor Rotaru; fondatorul grupului ”CWI Meridian Holding” și ”Alpha Development”, Veaceslav Cebotari, precum și alți membri.

_dsc0306

_dsc0312

Farmacia Familiei a demonstrat cum unele afaceri reușesc să contribuie la reconstrucția vechiului oraș de piatră albă. Resursele necesare pentru renovarea clădirii au fost alocate din bugetul Farmaciei Familiei, iar designerii au inclus în interiorul instituției și tablourile ”Cele patru anotimpuri” ale lui Alfons Mucha, sub formă de vitralii.

La prima etapă au fost realizate lucrările de interior, farmacia fiind deja inaugurată în această săptămână. La a doua etapă va fi renovat și exteriorul clădirii pe parcursul anului 2017: „Condițiile meteo de afară și temperatura joasă nu sunt recomandate pentru realizarea a astfel de lucrări” susține echipa tehnică.

Amintim că rețeaua de farmacii ”Farmacia Familie” a fost fondată în anul 2005 de către compania Dita EstFarm, importator și distribuitor de medicamente și dispozitive medicale. Astăzi, în cadrul rețelei de farmacii activează aproximativ 1000 de angajați, distribuiți în 160 de filiale.

 

Foto: Gabi Paraschiv
Sursă: bani.md

Comentarii

comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.