Astăzi, 19 iunie, Asociația Pentru Reciclarea Deșeurilor de Echipamente Electrice și Electronice (DEEE) MoldRec a lansat în premieră o inițiativă social-ecologică non-profit îndrăzneață „Garda de Reciclare”.

Obiectivul de referință al acestei inițiative constă în crearea unui program Național social-ecologic Non-Profit cu menirea de a soluționa problema reciclării  Deșeurilor de Echipamente Electrice și Electronice pentru persoanele fizice și juridice și de a duce  programe informative de educație ecologică.

11541196_419517381561503_1849210676_n

La inceputul acestui proiect sunt preconizate  amplasarea a minim 10 locații de colectare a deșeurilor, oferite de către partenerii care sustin acestă inițiativă.

Potrivit ecopresa.md  organizatorii au dat starul Gărzii de Reciclare  din cauza multiplelor solicitări pe care le primesc  de la personele care  sunt solidari cu inițiativa lor și sunt susținătorii promovării ecologiei, cel puțin la nivel local.

„Dorim să venim cu o soluția de debarasare a deșeurilor atât pentru persoane fizice cât și pentru cele juridice. În cadrul acestui proiect ne dorim să facem pași concreți în domeniul gestionării deșeurilor și suntem în permanentă căutare de parteneri locali care doresc să contribuie la crearea punctelor de colectare a deșeurilor cât și la promovarea ideii de reciclare în general.” a declarant  Iulian Gamureac, Președintele Asociației MoldRec.

De asemenea, acesta a menționat că partenerii proiectului ecologic:  Rompetrol Moldova, Sharp Moldova si Volta SRL – au oferit suportul în identificarea locațiilor pentru amenajarea punctelor de colectare și în confecționarea containerelor pentru depozitarea lor. Astfel, au dat dovadă de responsabilitate înaltă față de mediul înconjurător și societate.

Până în 2016 organizatorii își propun drept scop crearea a peste 50 de puncte de colectare a deșeurilor la nivel național.

 

Autor: Eugenia Surujiu

sursa foto: timpul.md

Comentarii

comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.