Anul 2016 a fost un an plin de evenimente, care au influențat mai mult sau mai puțin rețelele sociale din Moldova. Deși Facebook și Odnoklassniki rămân a fi cele mai populare rețele de socializare, Instagramul a înregistrat o creștere majoră, potrivit Gramatic.

Astfel, în prezent circa 250 de mii de oameni sunt activi pe Instagram, această creștere datorându-se faptului că tot mai mulți utilizatori accesează rețelele de socializare de pe dispozitivele mobile.

Potrivit statisticilor, Instagram a arătat o creștere fără precedent în Republica Moldova, astfel în decursul ultimului an platforma s-a bucurat de o creștere de 150.000 de conturi față de anul 2015.

Cei mai mulți utilizatori ai platformei sunt tinerii. Astfel, categoria de vârstă cuprinsă între 18-34 de ani reprezintă 68% din numărul total de utilizatori. Cel mai popular hashtag utilizat pe Instagram este #Moldova, fiind urmat de #localsmd și #chișinău.

Amintim că în anul precedent, #orasulmeu era in lista top 5 a celor mai populare hashtag-uri de pe Instagram, anul acesta fiind înlocuit de hashtag-ul #ashadetare.

Comentarii

comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.