Astăzi a început ICT SUMMIT 2015 care e organizat anul ăsta de Ministerul Tehnologiilor Informației și Comunicațiilor, Moldovan Association of ICT Companies și US AID.

Moldova ICT Summit este principalul eveniment din industria IT menit să adune toate părțile interesate din industrie, instituțiile statului, mediul de afaceri, companii internaționale, profesioniști și mediul academic pentru a discuta despre tendințele și provocările cu care se confruntă industria TIC la nivel global și în țară și să definească foaia de parcurs pentru dezvoltarea și integrarea efectivă a tehnologiei, precum și pașii necesari pentru creșterea sectorului TIC. 

  

Anul acesta evenimentul a fost divizat în 6 părți și anume : Antreprenoriat, Dezvoltare, Societate, Afaceri, Educație și Profesionist. Pe lângă acestea a fost amenajată și o expoziție cu diferite tehnologii inovaționale. Evenimentul este desfăsurat paralel în Palatul Republicii și într-un hotel din apropiere. Mai mult de 80 de speakeri din 15 țări au venit pentru a transmite o informație relevantă publicului.

 

Acest eveniment este considerat drept unul care pune rădăcinile dezvoltării tehnologiilor informaționale și comunicației în țara noastră, chiar și așa am găsit sala doar pe jumătate plină chiar dacă accesul a fost liber.

Însă, Vizitatorii de peste hotare nu împart aceeași părere cu organizatorii si nu cred în eficiența acestor genuri de summit organizat în formatul actual.

 

 Bogdan Țîbuleac care reprezintă compania TeamNet din România a spus:

„Așteptările noastre au fost mari și am venit aici pentru a ne face mai vizibili în Moldova, ca să prezentăm niște proiecte care au fost foarte implementate cu succes în România, Serbia și Macedonia ca de exemplu avionul făra pilot numit Hirrus pentru situațiile excepționale. Am venit sa prezentăm și potențialele beneficii a acestor produse pentru piața din Moldova care ar putea îmbunătăți calitatea vieții aici.


 

 Un alt vizitator a ICT SUMMIT, din România a declarat că ar fi cu mult mai bine dacă ar fi invitație autorități, șefi de IT care ar avea workshop-uri practice, nu în formatul actual când cineva stă și vorbeste pe scenă, stau oameni care nu fac nimic și mai vin vreo 2 ca să ia niște pixuri și carnete. Nu asta e ideea. Ideea e ca specialiștii din domeniu să discute cu specialiști de peste hotare. Ar trebui să fie un format focusat, nu prezentări generale și mersul pe covorul roșu. Sper să venim la anul si să vedem oarecare schimbări

Anul acesta la eveniment și-au anunțat prezența si prim-ministrul Chiril Gaburici, președintele Parlamentului Andrian Candu, Maia Sandu și alți miniștri și demnitari.

  

Comentarii

comentează

Written by Adrian Pleșca

Motivul din care am fondat proiectul Orașul Meu și orasulmeu.md e că îmi doresc un oraș de care m-aș mândri când le-aș povesti despre el prietenilor de peste hotare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.