SnapCrab_NoName_2016-1-31_14-44-31_No-00

Oamenii străzii – încă o problemă din lista celor actuale la nivel mondial.

Membrii organizației Low Income Housing Institute din Seattle-SUA au găsit cea mai bună soluţionare, combinând eficienţă, calitate şi un buget minimal.

Din cauza faptului că megapolisurile nu dispun de  mult teritoriu public,  organizatorii au proiectat pentru oamenii străzii case asemenea unor cutii de chibrituri, compacte şi funcţionale. Astfel, 14 unități au fost instalate pe suprafața locativă predestinate unei singure familii, dar care nici pe departe nu rămân în urmă în plan calitativ..

Principiul este foarte simplu, cu doar 2.200 $ se poate confecţiona fiecare construcţie, care include în sine materiale organice, izolare totală de exterior şi energie electrică. Acestea au o capacitate de 1-2 persoane şi posibilitatea de a fi permutate pentru a le mări utilitatea.

Mai mult, fiecare locuitor poate deveni donator, cei de la organizaţie colectând bani, alimente, haine şi le lasându-le în căsuţe. Cei ce își petrec noaptea într-un astfel de loc beneficia de tot ce găsesc:

SnapCrab_NoName_2016-1-31_14-44-16_No-00

SnapCrab_NoName_2016-1-31_14-44-23_No-00

02

Amintim că şi în Chişinău numărul boschetarilor creşte de la o zi la alta, în ultima perioadă întâlnindu-se tot mai des femei cu copii în braţe, adolescenţi sau bătrâni, ceea ce ar trebui să servească drept un semnal de alarmă.

sursa

Comentarii

comentează

Written by Olea Zlatovcena

Olea Zlatovcena

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.