Duminică, 27 septembrie, pe o stradă din centrul capitalei a avut loc acțiunea de protest cu denumirea: „Să-i întoarcem stadionul Moldovei”.

moldova, protest

Peste de 100 de persoane s-au adunat în apropierea intrării principale a Stadionului Republican cu scopul de a atrage atenția publicului la problema cu care se confruntă sportul din Republica Moldova.

Potrivit sursei, acum câteva săptămâni, guvernul a anunțat că permite vânzarea teritoriului, în care se găsesc în prezent ruinele Stadionul Republican.

protest, stadion republican

Grupul de inițiativă Sporter cu sprijinul ONG-ului Forum – susțin că, dacă nu se face nimic acum, țara nu va mai avea un stadion republican. „În acest loc sau în oricare altul potrivit, dar țară trebuie să dispună de un stadion!” – aceasta este cerința celor ce au venit duminica la protest.

stadion republican, sporter

”Noi vrem ca guvernul să construiască un nou stadion republican, înainte de a decide soarta celui vechi” – a declarat Dmitri Voloșin, șeful grupului de inițiativă Sporter.md.

moldova, stadion republican

Participanților li s-a propus să alerge în jurul stadionului republican cel puțin un cerc. Începînd la orele 10:00, protestul a ținut câteva ore în șir, timp în care acestuia i s-au alăturat și alte persoane.

În cadrul protestului, peste 100 de sportivi au alergat în total o distanță de aproximativ 1.000 de kilometri.

Ulterior, Dmitri Voloșin a declarat :  „Am primit un răspuns din partea guvernului, în care se anunță că săptămâna viitoare în Chișinău vor fi selectate două locuri noi pentru construcția unui Stadion Republican de cel puțin 15 ha”.

protest, stadion republican

Mai mult , pentru a putea urmări cum derulează procesul, organizatorii au lansat website-ul – www. stadion.md, în care se vor publica pe parcurs cererile către guvern  și cele mai recente știri.

Amintim că, săptămâna trecută, pe data de 17 septembrie, organizatorii au lansat o petiție online în sprijinul inițiativei de a reîntoarce țării stadionul republican. Anterior, în capitală au apărut zvonuri referitor la vînzarea Stadionului Republican- fapt ce a declanșat nemulțumirea orășenilor.

Sursa
Foto : www.sporter.md

Comentarii

comentează

Written by Olea Zlatovcena

Olea Zlatovcena

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.