Începând cu data de 14 iunie, în capitală vor începe inspecțiile pe șantiere care vor fi efectuate de responsabilii din cadrul Primăriei pentru a verifica dacă nu există riscul producerii unor accidente similare celui de pe strada Miron Costin din sectorul Râșcani. Anunțul a fost făcut de către viceprimarul capitalei, Nistor Grozavu, care a mai menționat că vor fi inspectate peste 26 de construcții.

video-ce-spune-nistor-grozavu-despre-surparea-malului-din-sectorul-rascani-1465469950

Nistor Grozavu a susținut că principala cauză a producerii incidentului a fost utilizarea pilonilor de metal, în locul celor de beton, care nu au rezista cantității de apă adunată după ploi. Conform acestuia, motivul acestei inițiative a fost tendința de a economisi timp și resurse financiare.

Primarul capitalei, Dorin Chirtoacă, a îndemnat ca documentele de proiectare acceptate ulterior să fie mai intâi prezentate public.

„Pilonii de metal să fie excluşi de la asemenea construcţii, mă refer la clădirile cu multe nivele, blocuri locative, pot rămâne doar la nivel de case individuale, clădiri care nu presupun o presiune mare din partea zonelor aferente” a specificat edilul capitalei, Dorin Chirtoacă.

Conform spuselor lui Nistor Grozabu, de la începutul anului 2016, au fost autorizate aproximativ 250 de construcții obiective, dintre care, la 17 dintre ele au început deja lucrările.

Surse: realitatea.md, trm.md
Sursă foto: unimedia.info

Comentarii

comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.