aaaa

O altă trupă, un alt concept, o altă viziune !

Before The Reign este una dintre puținele formații băștinașe din Chișinău care interpretează și scrie post-hardcore-un gen  muzical derivat din hardcore punk, o ramură mai largă a mișcării punk rock. Această trupă are ca punct de pornire o idee și o mai mare dorință de a realiza frumosul din viziunea lor. Tineri la chip dar trecuți prin viață la suflet versurile turnate pe muzică par a fi depresive deoarece au ca tematică cele mai sentimentale lucruri: Our Hearts, Escape sau Demons/Lovers. De fapt fiecare minut și fiecare beat transmit emoții și trăiri irepetabile. Pentru a creiona prezența lor în viața Chișinăului le-am acordat câteva întrebări:

  • Întrebare șablon: de ce Before The Reign ?

Am primit de nenumărate ori această întrebare și răspundem în următorul fel: la început, când se puneau bazele trupei s-a ajuns la momentul în care se trebuia de ales un nume care să ne reprezinte ca trupă/colectiv. Doi dintre membrii fondatori au fost la baza acestei alegeri; primul opta pentru ”Before The Rain”, al doilea pentru ”The Reign”. În combinație, a ieșit denumirea actuală.

  • Sunt formații de rang internațional care au demonstrat că nimeni nu e de neînlocuit dacă nu muzica, ați avea o alta ocupație pe care ați îndeplini-o la fel de bine și anume în acest format de colectiv ?

Da. Echipa de fotbal :))

  • Ținând cont de faptul ca sunteți o trupă încă tânără, dar deja aveți în istoria personală momente de plecare și înlocuire a membrilor, cum ați reușit să păstrați concepția trupei, stilul și mai ales să mergeți mai departe ?

Continuitatea trupei a avut la bază dorința de  a face muzica, de a cânta și însăși conceptul de ”BTR” în întregime.

  • Povestiți-ne despre colaborările voastre, despre cel mai inspirat loc unde ați susținut concerte, despre debut ?

Debutul ca trupă ni l-am făcut în vara lui 2012, lansând 2 piese demo (”Escape” și ”One Day”) pe Youtube, astfel făcându-ne publici și pe Facebook. Debutul pe scenă a avut loc pe data de 6 aprilie 2013 în Chișinău, ca opening act pentru 2 trupe din România și una din Chișinău. La nivel de colaborări, am putea menționa colaborarea de lungă durată cu Valentin Marcenco, care a fost cu noi de la începutul trupei până în prezent. Cu el am înscris primele piese BTR, a fost guest vocal pe 3 piese ale noastre, a participat la procesul de songwriting al trupei pe majoritatea pieselor, a produs în totalitate ultimul single (lansat cu un lyric video) ”Demons/Lovers” și a fost chitarist al trupei din 2013 până în 2014.

  • Se simte comod stilul de muzică abordat de BTR în Chișinau – capitala muzicii etno?

Se simte ok într-o oarecare limită. Dar noi continuăm să facem muzica care ne reprezintă, influențată de ce ascultăm și ce se întâmplă în jurul nostru. În timpul acestor 4 ani, putem cu mândrie constata că am adunat un mic grup de prieteni care ne-au susținut, ne-au ascultat muzica și au venit la concerte.

aaa

  • Sunteți parte din scena muzicii autohtone, ce credeți că îi lipsește pentru ca ea să ajungă la un nivel mai înalt ?

Nu facem parte din scena autohtonă la modul direct. Noi suntem pe nișa de trupe care nu au acces la prea mare public și feedback și fac asta din plăcere, cu pasiune. Deci nu ne putem da cu părerea în legătura cu această ”scenă autohtonă”. Dar cu siguranță am putea menționa că îi lipsește openminded-ismul.

  • Știu că in august urmează să susțineti un turneu în Romania. Ce așteptări aveți de la el și în ce măsura feedback-ul obținut influențează/condiționează activitatea trupei?

Da, avem marea onoare să prezentăm primul turneul al trupei – Demons/Lovers Tour, ce va avea loc la sfârșit de august în România și Republica Moldova. Trupa va începe turneul în Satu Mare, vom continua cu București și Cluj și vom închide cu Iași și Chișinău. Cu această ocazie, menționăm că pentru Before The Reign e prima ieșire în afara granițelor Republicii Moldova, după debutul pe scenă din 2013.
Turneul promovează ultimul release – single-ul „Demons/Lovers”; însă trupa va include în setlist atât piese de pe EP-urile ”Cycles” (2012) și ”Alpha” (2013) cât și single-uri ca ”One Day” sau ”Our Hearts”. Cu mai multe detalii și informații vom veni în viitorul apropiat via Facebook, Youtube șamd. Avem ocazia să vedem pentru prima data ce înseamnă un turneu, să cunoaștem oameni noi, să vedem locuri noi, să  ne facem auziți și în alte părți, să întâlnim prietenii de acolo și să obținem un plus de experiență, benefic oricărei trupe noi.

10982879_709223822522466_3814219198946530824_o

  • Vi s-a propus să cântați la nunți ? Cum vi se pare ideea?

Nu ni s-a propus. Poate o să facem asta când o să fim mai bătrâni :)). Am avut oricum ocazia să participăm la o nuntă, nu sub titulatura de BTR, prezentându-ne cu un setlist de covere pe cântece ale unor trupe și artiști ca Pink Floyd, Placebo, Bon Jovi sau Lana Del Rey. Poate vom mai repeta experiența, dar nu promitem.

  • În final, vă rog un mesaj pentru chișinăuieni și pentru întregul public basarabean, cât și pe scurt, ce ne pregătește BTR pentru viitorul apropiat.

Ascultați muzică, susțineți scena underground și stați la curent cu ce vă pregătesc trupele. Cât despre Before The Reign, am putea menționa că din planurile de viitor fac parte turneul din august, cât și procesul de compunere a primului album din cariera noastră. Stay tuned, urmăriți-ne pe Facebook, Youtube, Soundcloud și Bandcamp. Iar în final, un mare mulțumesc portalului orasulmeu.md pentru interes și ocazie oferită !

Cu drag, Before The Reign pentru orasulmeu.md

Dacă doriți să aflați mai multe detalii despre acești oameni le puteți viziona mini documentarul sau îi găsiți aici!

Autor: Popa Iuliana

Comentarii

comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.