Nick Bk este un video-maker, fotograf și blogger din Chișinău. La vârsta de 22 de ani, acesta s-a făcut cunoscut grație video-urilor creative și calitative pe care le produce și blog-ului pe youtube care în prezent este urmărit de peste 3500 de oameni.  

  • Cred că e o întrebare destul de banală, dar totuși: de ce Nick Bk?

Răspunsul este pe atât de simplu- o prescurtare a numelui, Nicolai Balaniuc.

  • Ce s-a schimbat de când ai luat în mână camera de filmat?

Au apărut oameni, cunoscuți și viziuni noi, văd lumea absolut diferit. Ca atare este complicat să fii eu, deoarece fiecare moment din viața mea după stil, gen, atmosferă și chiar modul în care percep sunetele arată ca un film!

  •  Dintre toate video-urile pe care le-ai filmat vreodată, care este al tău preferat?

Acesta. Filmez în mare parte clipuri muzicale. Vreau să încerc să capturez și dansuri. Posibil mă voi reîntoarce la vlogging.. însă nu în viitorul apropiat. Oricum la moment încă mă descopăr și sunt în căutarea propriului stil. Am în portofoliu diferite stiluri și genuri, îmi place să experimentez.

BeFunky Collage

  • Ai fost cu 2 ani în urmă în State în cadrul programului work&travel. Cum te-a influențat această țară? Ai de gând să pleci cu traiul în străinătate?

11933398_1040418439309812_5955847366170137649_nAmerica mi-a oferit o experiență de neuitat și m-a inspirat pe mult timp înainte. Încă mai simt acea energie nebună. În ultimul timp chiar mă gândeam să plec în altă țară.. totuși încerc să abordez această problemă cu multă atenție, analizând diferite colțuri ale planetei noastre. Visul vieții mele este să călătoresc foarte mult, filmând câte un video în toate țările lumii.

 

  • Există un scop global spre care vei tinde pe tot parcursul vieții?

Da, vreau să las o urmă în istoria omenirii, încă nu sunt sigur ce anume. Ceva ce o să ajute oamenii și animalele. Încă din copilărie vreau să fiu cosmonaut, posibil ceva legat cu cosmosul.. voi salva lumea de zombi sau apocalipsă (zâmbește).

  • Ce sau cine te-a influențat cel mai mult ca persoană și modul tău de a gândi?

Faptele mele, experiențele noi în fiecare zi în fiecare secundă mă schimbă. M-a schimbat și America, circumstanțele și greșelile pe care le-am comis. Din greșeli am învățat mult.

21260_960631140621876_2658343272368018025_n

  • Ai încercat vreodată să folosești popularitatea ta pentru binele societății?

Da, desigur! Doar pentru acest scop și încerc să o folosesc. Spre exemplu am filmat un video pentru a ajuta caii de la școala de hipism de la Poșta Veche, care mureau de foame, în urma căruia oamenii s-au mobilizat și au venit în ajutor bietelor animale (link). Mă strădui prin intermediul rețelelor de socializare și video să transmit energia mea pozitivă, modul în care văd viața, sentimentele și trăirile mele.

  • Te consideri un om care trăiește în prezent?

Cam așa. Eu foarte puțin mă gândesc la ce o să-mi aducă ziua de mâine și întotdeauna încerc să fac ziua de azi cât mai veselă și frumoasă!

10882228_911299242221733_8035231822579772518_n

  • Ce schimbări în oraș îți dorești cel mai mult?

Aș vrea să se schimbe oamenii, să devină mai buni și deschiși cu cei din jur, să nu le fie frică să experimenteze și să facă ceea ce vor cu adevărat. Dacă vorbind la propriu de oraș- consider că orașul nostru are un mare potențial de a deveni o capitală ecologică. Pentru aceasta este nevoie de amenajat curțile blocurilor locative în spații verzi, acoperișurile de transformat în grădini și de plasat pe ele baterii solare. Aș legaliza graffiti/mural art pentru a oferi culoare orașului- casele de un alb-verziu nu bucură deloc ochiul. Mi-aș dori mai multe locuri pentru tineri și instituții de învățământ la nivel pentru ca oamenii să fie motivați să rămână aici. În general aș schimba multe în oraș de-ar fi voia mea.    

  • Locul preferat în Chișinău este..

La prietenul meu Vasea acasă, acolo muzica e bună (zâmbește și spune să las acest răspuns).

 

foto: arhiva personală

Nick Bk pe youtube, facebook

Comentarii

comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.