Un avion militar a aterizat în după-amiaza zilei de 29 aprilie la Chișinău. Aeronava, care aparține Forțelor Aeriene Americane, a adus un grup de militari care vor participa la exercițiul militar „Dragon Pioneer 2016” care va avea loc pe 3 mai, scrie Infobiz.md. Celălalt contingent de geniști din cadrul Regimentului 2 Cavalerie al SUA sosește astăzi, 30 aprilie, cu o altă aeronavă.

1461953386145

Exercițiile militare din perioada 25 aprilie-06 iunie 2016 la Chișinău sunt rezultatul cooperării bilaterale dintre Armata SUA și Ministerul Apărării al Republicii Moldova în vederea participării la exerciţiul de instruire „Dragoon Pioneer Ride” în comun cu militarii de pe cele două maluri ale Prutului. Ulterior, regimentul american se va deplasa la Iași pentru a prelua tehnica de geniu cu care vor participa la aplicații. La 9 mai în Piața Marii Adunări Naționale vor fi expuse cele 24 de vehicule militare din dotarea armatei americane și 12 ale Armatei Naționale a Republicii Moldova.

Forţele Terestre ale SUA, care sunt dislocate în Europa (USAREUR), îşi sporesc prezenţa în Europa de Est, în cadrul Operaţiei „Atlantic Resolve”, prin creşterea numărului activităţilor de instrucţie şi al exerciţiilor multinaţionale. Această acţiune constă în dislocarea unor forţe americane în Europa în vederea reasigurării Aliaţilor SUA de capacitatea Alianţei de a reacţiona în situaţii de criză, demonstrarea eficacităţii măsurilor de reasigurare adoptate în cadrul Consiliului Nord Atlantic, asigurarea stabilităţii şi securităţii regionale. Scopul operaţiei „ Atlantic Resolve” constă în asigurarea flancului estic al NATO în contextul climatului actual de securitate.

foto: Ziarul Național

Comentarii

comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.