La data de 26 martie, la intersecția străzilor Vasile Alecsandri și Veronica Micle, au fost găsite rămășițe ale Chișinăului Vechi. Mai exact, este vorba despre o parte a primului apeduct al capitalei, instalat de primarul de atunci- Carol Schmidt. 

Conform protv.md, descoperirea a fost făcută de câțiva muncitori în timp ce efectuau lucrări de montare a unor cabluri electrice. Arheologii s-au gândit să realizeze câteva inspecții în zona dată, găsind astfel câteva rămășițe ale Chișinăului Vechi.

“Este vorba de un cămin , parte al vechiului apeduct de la sfârșitul sec. al 19-lea. A fost construit în perioada primarului Carol Schmidt.” a declarat directorul Agenției Naționale a Arheologilor – Vlad Vornic.

Surpriza a fost și mai mare când managerul Agenției Naționale a Arheologilor – Ion Noroc, a găsit o monedă foarte veche:“Este o monedă din perioada țaristă. Datează din 1895.”

Amintim că o astfel de descoperire a fost făcută și acum doi ani, când arheologii au depistat o altă parte a celui mai vechi sistem de apeduct la intersecția bd. Ștefan cel Mare și strada Armenească.

Comentarii

comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.