În perioada 1-8 noiembrie curent, la Teatrul Național „Mihai Eminescu”, se va desfășura Săptămâna teatrului polonez. Pe parcursul acestor zile, pe scena teatrului se vor juca cinci piese în limba poloneză, informează NOI.md.

Potrivit unui comunicat de presă al organizatorilor, acest eveniment consemnează 250 de ani de teatru public în Polonia printr-o suită de acţiuni de rezonanţă, subliniind valorile teatralităţii poloneze. Pe scena teatrului moldovenesc, cultura poloneză este la ea acasă, recent s-a montat „În largul mării” iar pentru a pune în scenă „Casa de pe graniţă”, după acelaşi Slawomir Mrozek, la Chişinău s-a deplasat  o echipă de artişti, regizorul Agnieszka Korytkowska-Mazur, pictorul scenograf Paweł Dobrzycki şi coregraful Maciej Zakliczynski.

12191680_782321055224037_9119207971352681878_n

Pe parcursul săptămânii Teatrului Polonez în Capitală vor fi montate şase spectacole –  două ale teatrului gazdă şi patru ale colegilor de la Białystok. Evenimentul va debuta cu premiera „Casa de pe graniţă” după Slawomir Mrozek, regie Agnieszka Korytkowska-Mazur, şi va continua cu 3 spectacole de succes produse de Teatrul „Aleksander Węgierko” Toate spectacolele sunt lucrate în stilistica teatrului polonez contemporan.
Program:
1 noiembrie – „Casa de pe graniţă” de Sławomir Mrozek
3, 4 noiembrie – „Shakespeare” Dana Łukasińska
5, 6 noiembrie – „Aguride” de Wioletta Grzegorzewska
7, 8 noiembrie – „Cherry Docs” David Gow
8 noiembrie – „În largul mării” de Slawomir Mrozek. 
Reamintim că spectacolele se vor juca în limba poloneză cu subtitrare în limba română.

Mai multe informații găsiți pe pagina evenimentului.

Autor: Svetlana Naforniţă

foto reprezentativă: pesurse.md

Comentarii

comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.