Astăzi, directorul general al Î.S. „Calea Ferată din Moldova”, Iurii Topala, a susținut un briefing de presă, în cadrul căruia a anunțat despre lansarea, în premieră, a cursei feroviare Chișinău – Iași (Stația Socola), începând cu ora 6:17 (30.09.2015). În cadrul evenimentului de mâine vor fi prezenți ministrul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, Iurie Chirinciuc și directorul general CFM, Iurii Topală.

Amintim, că pe data de 28.09.2015, directorul general al CFM, Iurii Topala și directorul direcției Juridice al CFM, Ion Briceac au avut o întrevedere cu delegația „CFR” SA, în frunte cu directorul general al „CFR” SA, Dan Marian Costescu, la București, la sediul CNCF „CFR” SA. În cadrul vizitei, oficialii au negociat și au semnat Convenția între Î.S. „Calea Ferată din Moldova” și Compania Națională de Căi Ferate „CFR” SA cu privire la reglementarea traficului feroviar de frontier, dar și alte documente importante precum:

  • Instrucția cu privire la exploatarea trecerii de frontieră Ungheni (CFM) – Socola (CFR) pentru ecartament 1520 mm.
  • Convenția între „CFM” și Compania Națională de Căi Ferate „CFR” SA din România cu privire la reglementarea traficului feroviar de frontieră.
  • Acordul privind traficul de utilizare a Infrastructurii pentru calea ferată de frontieră încheiat între Compania Națională de Căi Ferate CNCF „CFR” SA și Î.S. „Calea Ferată din Moldova”.

Totodată, părțile au stabilit orarul de circulație, dar și prețurile pentru călătorie.

Atenție! Cu scopul de a motiva călătorii să circule cu trenul, toți călătorii, fără excepție, vor beneficia de reduceri:

Prin urmare, prețurile pentru cursa Chișinău-Iași vor fi următoarele:

Vagon de clasa I – 173 lei 230 de lei
Vagon de clasa II – 148 lei 185 lei
Vagon de clasa III – 132 lei 165 de lei
Copii vor beneficia de 50% reducere pentru biletul de călătorie.

2

Trenul va circula zilnic şi va porni din Chișinău la ora 6:17 minute dimineaţa, iar din Iași (st. Socola) la ora 17:17. Noua garnitură este dotată cu wi-fi, aer condiționat și oferă toate comoditățile pentru o călătorie plăcută, ecologică și sigură.

Administrația CFM urmărește ca prin intermediul cursei Chișinau-Iași să răspundă solicitărilor din partea călătorilor, să atragă cât mai mulți tineri și să motiveze populația să opteze pentru un mijloc de transport sigur.

Acest proiect comun moldo-român va contribui la creșterea competitivității, la intensificarea schimburilor comerciale și la dezvoltarea infrastructurii feroviare.

 

foto

Comentarii

comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.