Pe 18 iunie, în satul Cobușca Nouă, raionul Anenii Noi, se va desfășura a doua ediție a Festivalului Sănătății și Frumuseții din natură – Lavender Fest. Evenimentul va începe la ora 13:00 și se va încheia în jurul orei 20:00.

În cadrul evenimentului, cei prezenți vor putea asculta prezentări pe diverse teme de sănătate în Zona Conferință Despre Sănătate, susținute de mai mulți speakeri. Astfel, se va discuta despre utilitatea uleiului de levănțică în diverse probleme de sănătate, alimentația sănătoasă, modalitățile de păstrare a frumuseții, igiena corectă, obiceiuri pentru o viață echilibrată.

klumea
locals.md

La eveniment, vor fi dispuse mai multe zone:

 • Tribuna Sănătății
  Cei interesați de a lansa o afacere în domeniul agriculturii ecologice sau manifestă interes pentru domeniul respectiv vor putea vizita Tribuna Sănătății, unde Centrul E-Sănătate și Tamara Șchiopu vor expune mai multe informații.
 • Zona Culinară
  În zona respectivă, peste 60 de participanți, printre care se numără și locuitori ai satului Cobușca Nouă, vor servi bucate vegetariene din ingrediente de sezon.
 • Zona Wine Friendly
  Sub umbrela WINE OF MOLDOVA, peste 10 producători locali de vinuri vor oferi produsele pentru degustare. Între orele 14:00 și 18:00, Nicoleta Vacaru va organiza un atelier de pictat cu vin la care doritorii se vor putea înscrie.
 • Târgul de Artizanat
  Acolo, peste 70 de artiști vor prezenta produsele lor, cât și colecții create special pentru Lavender Fest.
 • Zona Copiilor
  Cei mai mici vor putea picta, decupa, confecționa diverse obiecte, sări pe trambulină, se da cu scrânciobul.
 • Zona SPA
  În această zonă, vizitatorii vor putea rezerva o sesiune de masaj chiar în câmp de levănțică.

De asemenea, va avea loc și Art Lavanda, un concurs de artă în care s-au înregistrat peste 25 de participanți. Câștigătorul va primi o tabletă oferită de Magazinul de Electronice Upgrade și sticle de vin oferite de producătorii locali.

Toate acestea vor alterna într-o atmosferă relaxată și meditativă, datorită căreia vor fi organizate și ateliere de yoga, conduse de Igor Babileov.

Formatul muzical al festivalului va fi susținut de către Corul Credo, Elite Quartet, Art Labirint, Trupa ANIMO, Golan.

Vizitatorii sunt încurajați să posteze imagini pe Instagram și FB cu hashtag-ul oficial #LavenderFest #klumea, iar cele mai spectaculoase imagini vor fi răsplătite de organizatori cu suvenire K Lumea.

a685488af0c7e80f091636fb92a0078d

Evenimentul este susținut de concursul anual de proiecte, organizat de Ministerul Culturii, de Agenția Națională a Turismului și de Proiectul de Competitivitate al USAID Moldova. Ministrul Culturii, Monica Babuc, s-a arătat și de această dată deschisă să susțină Lavender Fest, considerând acest festival demn de suportul oferit de instituția pe care o conduce.

Puteți cumpăra bilete pe iticket sau chiar la intrare. Pensionarii (la prezentarea carnetului de pensionar) și copii până la 12 ani intră gratuit.

Pagina Evenimentului

Comentarii

comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.