Consilierul municipal neafiliat, Ion Ștefăniță, a declarat în cadrul emisiunii Alb&Negru de la Unimedia, că Minsiterul Economiei insistă să-și întoarcă sinagoga evreiască, în jurul căreia s-ar roti anumite interese. 

Clădirea respectivă a fost donată comunității evreiești, care s-a angajat să o renoveze. Iar acum, se pare că Agenția Proprietății Publice, subordonată Ministerului Economiei, o cere înapoi, motivând că comunitatea nu și-a respectat obligațiunile.

„Cu sinagoga iarăși, prin prisma legală cu derogarea la legi și acum ne întâlnim la Curtea de Apel. Ministerul Economiei insistă să-și întoarcă sinagoga înapoi și, respectiv, să întoarcă banii achiziționați în octombrie 2010 înapoi unității evreiești” a declarat Ștefăniță.

Pe de altă parte, ministrul Economiei a declarat că nu cunoaște detalii cu privire la subiectul respectiv, deoarece de acest caz se ocupă Agenția Proprietății publice: „Nu cunosc detaliile. Se ocupă Agenția pentru Proprietate Publică de acest subiect. Este un litigiu din câte cunosc. Dacă doriți informații suplimentare, ne documentăm și vă dăm informațiile”.

Comentarii

comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.