Moldova Wine Route este o aplicație mobilă nouă și gratuită lansată astăzi de WineTours Moldova în parteneriat cu mai multe organizații naționale și internaționale. Aceasta  reprezintă un veritabil ghid electronic prin vinăriile din Republica Moldova.

1

În prezent, aplicația „Moldova Wine Route” oferă informații cu privire la 12 cele mai importante vinării, cu prezentarea serviciilor și a celor mai populare 10 vinuri a fiecărei din acestea. Vinăriile incluse în aplicație sunt: Cricova, Mileştii Mici, Château Vartely, Château Purcari, Castel Mimi, Vinăria Asconi, Migdal-P, Vinăria Brănești, Vinăria Et Cetera, Vinăria din Tiraspol KVINT, Vinăria KaraGani și Vinăria Carpe Diem. De asemenea în aplicație se regăsesc și recomandări privind cele mai populare wine-bar-uri și wine-shop-uri din Chișinău.

Vinăriile găzduiesc atât turiștii locali, cât și străini, iar aplicația este creată cu scopul de a-i ajuta să găsească cele mai bune trasee de navigare cu GPS și informații suficiente cu privire la serviciile prestate de vinării. Este ideală pentru cei străini care călătoresc în interes de serviciu, familii, aventurieri, dar și pentru moldovenii care doresc să se dedice unei experiențe remarcabile în țara de baștină.

4

„Crearea acestei aplicații mobile pentru turismul vitivinicol este un instrument de optimizare a acestei forme de turism în Moldova, țară cunoscută deja pentru vinurile excelente și tradiția de producere a vinului. Consolidarea turismului vitivinicol în Moldova este de așteptat să contribuie la dezvoltarea economică, unul dintre obiectivele principale ale Ministerului Federal al Germaniei pentru Cooperare și Dezvoltare Economică. „afirmă  Kaethe BRAKHAN, Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH, Lider de proiect.

2

Această aplicație ușor de utilizat oferă informații în trei limbi: română, rusă și engleză. După câteva săptămâni de testare și colectare de feedback de la utilizatori, aplicația va fi actualizată.

„Utilitatea acestei aplicații este cu siguranță salutabilă și pentru că Republica Moldova a fost desemnată de către Organizația Mondială a Turismului – Capitala Mondială a Turismului Vinicol în a.2018. Peste 250 de experți și iubitori de vinuri din 70 de țări ale lumii care ne vor vizita în septembrie 2018 la Chișinău, în cadrul celei de-a III-a ediții a Conferinței Globale a Turismului Vinicol vor avea posibilitatea să beneficieze de servicii IT performante la accesarea ofertelor a celor 12 vinării pregătite pentru a primi turiști.”, declară Stanislav RUSU, Director general al Agenției Turismului.

3

„A fost o deosebită plăcere să colaborăm cu partenerii noștri și să facem parte din echipa de dezvoltare. Suntem siguri că aplicația Moldova Wine Route va deveni unul dintre cele mai utile instrumente pentru călătorii internaționali și locali, pentru cei pasionați de vin, care caută experiențe unice în Moldova.”, spune Veronica Tomescu, Președintele Centrului de Promovare a Turismului Vinicol din Moldova, co-fondator WineTours Moldova.

Aplicația „Moldova Wine Route” este creată cu suportul Ministerului Federal al Cooperării și Dezvoltării Economice din Germania prin intermediul Deutsche Gesellschaft fuer Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH și Agenția Turismului din Republica Moldova, în parteneriat cu Centrul de Promovare a Turismului Vinicol din Moldova și Asociatia de Sommelier din Republica Moldova.

Aplicația poate fi descărcată aici. Redacția Orașul Meu promite să revină în scurt timp cu un review.

 

Comentarii

comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.