Companiile care prestează servicii de publicitate stradală vor trebui să se conformeze unor noi reguli, care au fost votate astăzi, 17 martie, de către Parlament.

Potrivit noilor prevederi, în Legea cu privire la publicitate se vor opera modificări ce țin de modul de amplasare a publicității, locurile, forma și dimensiunile. Astfel, publicitatea va fi interzisă în următoarele locuri:

  • în ariile naturale protejate de interes național;
  • în interiorul intersecțiilor și al sensurilor giratorii;
  • pe stâlpii de susținere a elementelor de semnalizare rutieră sau de circulație;
  • în locurile de joacă sau de odihnă;

Totodată, noile prevederi indică spre faptul că sistemele de comunicare vizuală nu trebuie să ia forma şi dimensiunile indicatoarelor rutiere, ce ar putea împiedica vizibilitatea acestora, scrie realitatea.md.

Iniţiativa legislativă a fost propusă ca urmare a amplasării într-un mod haotic şi dezorganizat a publicităţii stradale.

Autorii proiectului afirmă că adoptarea completărilor propuse este strict necesară din moment ce spaţiul public este invadat de publicitate şi modalităţi de tot felul de promovare urbană a diferitelor produse şi evenimente.

Nu ne dorim în nici într-un caz excluderea publicităţii ca atare, ci doar interzicerea acesteia în anumite zone în scopul de a spori vizibilitatea traficului rutier şi a diminua cazurile de accidente rutiere.” scriu autorii proiectului.

Proiectul de lege a fost aprobat cu vot majoritare și votat în prima lectură. Acesta urmează a suferi modificări datorită amendamentelor propuse de deputați.

Comentarii

comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.