Cea de-a VI-a ediție a Festivalului Internațional „J.S.Bach” se va desfășura în perioada 27 martie – 2 aprilie la Sala cu Orgă.

Programul festivalului curpinde 4 concerte susținute de artiști renumiți din Olanda, România, Italia, Ucraina, Germania, Spania, Rusia și Republica Moldova.

Deschiderea va avea loc pe data de 27 martie, eveniment la care vor fi soliști violoniștii LIVIU PRUNARU, concertmaestru al uneia dintre cele mai prestigioase orchestre simfonice din lume, Royal Concertgebouw Amsterdam și VALENTINA SVYATLOVSKAYA, membră a aceluiași ansamblu, cât și și flautistul ION NEGURĂ. Aceștia vor fi acompaniați de Orchestra Națională de Cameră, condusă de maestrul CRISTIAN FLOREA. Programul concertului va include câteva din operele lui J.S. BACH și EUGÈNE YSAŸE.

Al doilea concert, de pe data de 29 martie, va încadra un recital de chitară susținut de EDOARDO CATEMARIO (Italia).  Emeritul chitarist va interpreta creații de J.S. BACH, HEITOR VILLA LOBOS, ERIK SATIE și KAZUHIKO HATTORI.

La data de 31 martie, cvintetul „KIEV BRASS QUINTET” va încânta publicul cu muzica lui J.S.BACH și a altor compozitori iluștri.

Festivalul se va încheia pe data de 2 aprilie. În faza incipientă, un concert va fi prezentat de artistul JUAN de la RUBIA, organist al Catedralei La Sagrada Familia din Barcelona, iar în a doua parte va fi interpretată, în premieră, MESSE CHORALE n° 4 de CHARELS GOUNDOD, de către Corul Național de Cameră, condus de ILONA STEPAN.

Biletele pentru aceste concerte pot fi achiziționate la Casa Sălii cu Orgă sau pe iTicket.

Sursă: locals.md

Autor: Iuliana Ostroman

Comentarii

comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.